Dačić: Kosovo neće u UNESKO

Ostavite komentar


  1. Prijem R. Kosovo je malte ne bitno kao i stolica u UN… INTERPOL bi rešio kriminal i korupciju (vodeći narkodileri, trafiking i prostitucija u Evropi) ali se naši plaše za par kriminalaca i ratnih zločinaca, što se tiče sporta i to smo rešili a za prijem u ostale institucije sveta i evrope tu se mi ili ne pitamo ili je potreban konsenzus. Prijem u UNESKO treba usloviti eksteritorijalnosti SPC i njenih Metoha (Atoska Sveta Gora ili još bolje Vatikan a u najgorem slučaju distrikt poput Žepe sa sopstvenim autoputem preko Mokre Gore sa Srbijom) to da trampimo za nesmetano korišćenje voda iz hidrosistema Ibar – Lepenac i jezera Gazivode. Stolica u UN usloviti razgraničenje srpskog i albanskog i direktnim ulaskom u EU. Još jednu vrlo bitnu stvar treba rešiti a to je demilitarizacija R. Kosovo i neutralnost ili priem i Srbije i R. Kosovo u NATO.

  2. Поштовани @Миодраже из Пећи,
    заборависте да наведете главно питање.После разграничења Срба и Албанаца они немају право да своје парче земље зову Косово јер те то српска реч која се односи на Косово Поље и косовски мит.То би био тежи прекршај него што такозвана Македонија чини Грчкој.Јер ови данашњи Грци нису Хелени ни Македонци.Док су Косовци били и остали српски Спартанци!!!

  3. Ko god želi da priča i piše o rešavanju srpskih državnih pitanja i "Kosovskog problema", prvo neka pogleda na YouTube Đinđićev poslednji intervju "Ne damo Kosovo" ! Dr Đinđić je predlagao da se pored zaštite prava i bezbednosti Srba i crkava na KiM , istovremeno rešavaju pitanja PRAVA države Srbije na KiM ( rudne rente, akcije u firmama,…). Očigledno je da predložena rešenja nisu odgovarala albanskoj mafiji i njihovim saradnicima u Beogradu i susednim državama !

  4. Poštovani @ Драган Пик-лон. Razočaraćute. Kosovo se izvodi iz reči Kosa kao strmo, ili Kosa kao alatka kojom se kosi trava, ili po ptici Kos i sve tri reči su i na srpskom i albanskom iste. Kosovski Albanci se panično plaše naziva Metohija jer su Metosi vlasništvo SPC još od Nemanjića i kasnije Otomana (znači, imaju carske tapije) i to im je JBTito nacionalizovao, zabranio povratak Srba kolonista na zemlju koju je turskim i albanskim begovima kralj Aleksandar suvim zlatom platio čak je od Turaka kupio pola Anadolije da se tamo presele (Albanci su se šalili – nije nam platio putne troškove) i tu su naselili oko 300.000 Albanaca iz zahvalnosti što su u partizani iz Albanije u krvi rešili Dreničku Bitku. Inače u promeni imena Autonomne Oblasti Kosovo i Metohija su zdušno učestvovali srpski političari isti oni koji su na stub srama stavili i Dobricu Ćosića koji je predlagao podelu KiM ali što bi ta podela podrazumevala granice na Lepencu tj na Srpsku Metohiju i Albansko Kosovo inače tada severno od Zvečana nije bilo u sastavu AP KiM a Preševo i Bujanovac jesu. Predlog Ćosića je usledio 1968. god. a razmena Ibarskog Kolašina za Lapsku oblast se desilo 1972. god. Verovatno ćeš zapitati a šta sa Enklavama, pa ako zažive ZSO u punom obimu onda neće biti nikakvih problema za Srbe jer će oni ZSL i dvojnim državljanstvom omogućiti da budu druga koalicija po broju glasova kao što su i danas.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.