Dačić sprema iznenađenje za beogradske izbore 1FoNet Zoran Mrda

Socijalistička partija Srbije na predstojeće parlamentarne i lokalne izbore ići će ponovo u, kako kažu, proverenoj koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme i strankom Ivana Karića- Zeleni Srbije. Predsednik SPS, Ivica Dačić, međutim, tvrdi da „neće bežati“ od razgovara sa strankom Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski, ali i pulomologom Branislavom Nestorovićem, čiji pokret „Vitezovi reda zmaja“, imaju, po nekim istraživanjima, više od 20 odsto podrške glasača.

Da bi socijalisti proširili krug koalicionih partnera potrebno je, ipak, da potencijalni partneri i pristanu na saradnju. Za sada Nestorović tvrdi da ne razmišlja o koaliciji sa SPS, a Milica Đurđević Stamenkovski navodi da će odluka biti doneta u nedelju na organima stranke, ali da nema predizborne koalicije sa SPS i postizborne sa SNS.

Nakon što su se pojavile spekulacije da bi Nestorović mogao biti nosilac liste SPS za beogradske izbore i kandidat za gradonačelnika, on je sve to demantovao. Rekao je da ne planira da se kandiduje za gradonačelnika i da neće biti prvi na listi SPS za grad Beograd, ali da ipak, razmišlja o samostalnom političkom angažmanu.

„Ne razmišljam da se kandidujem za gradonačelnika. Onda bih morao stalno da nosim kravatu, a to ne volim. Šalu na stranu, u politiku ne bih ulazio kao funkcioner bilo koje velike političke stranke. Pre bih se angažovao u okviru manje organizacije koja se bavi nekim konkretnim i opštim dobrom i imao sopstvenu listu“, rekao je dr Nestorović za Mondo.

Na pitanje da li će se to desiti na izborima u aprilu, Nestorović je odgovario da to najverovatnije neće biti slučaj, pošto nema dovoljno vremena ni novca za takav poduhvat.

Ukoliko Nestorović i ne prihvati razgovor sa Dačićem i kandidaturu za gradonačelnika Beograda, socijalisti će svakako imati nekog keca iz rukava.” Ivica voli izborna iznenađenja. Bilo ih je i na ranijim izborima. Verujem da neće ni ovoga puta izostati”, ističu u SPS-u

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari