Đurić i Due o ključnoj ulozi UN na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Djuriceva borba u razgovoru sa predstavnikom UN je za svaku pohvalu, tako treba razgovarati.

  2. A posle ovoga će Đurić i dalje voditi diplomatske razgovore po principu "malo morgen".Posle nebuloznih izjava koje je u poslednjih godinu dana davao priča o reakciji naroda,koji je nezadovoljan Kosovskim odnosom prema sporazumima.
    Ovaj je čovek na ovu funkciju došao bez dana "šegrtovanja"u diplomatiji i naneo je više štete nego koristi Srbima koji su dole ostali a da ne pominjem onima koji su se hteli vratiti.Zamislite čime bi se u normalnoj zemlji bavio ovaj čovek koji nema dana radnog staža u privredi ove jadne zemlje.
    Njemu je huškanje i negiranje, da to ne radi sam, čista profesija od koje izuzetno dobro živi.Čovek bi rekao po nezrelim komentarima čitalaca ,da je ispravan i pošten,a opet ovi nesretnici ne shvataju da se udvarajući njemu i stranci na vlasti čine medveđu uslugu Srbima na kosovu i onima sa kosova.
    No zađabe prićam !

  3. Opet mi i UN, pa UN su produžena ruka NATO i SAD, kada im odluke UN ne odgovaraju oni preduzimaju korake koje oni žele, ubijaju po svetu i misijama mira, koja metafora.

  4. Kod izbora mladjanog M.Djurica doslo je do zabune. Trebao je biti „direktor kancelarije“ na Karibima a ne u „Zubinom potoku“. Posto je duze vreme bio nezaposlen …. daj sta das.

  5. Meni ništa nije jasno, ako su UN glavne na Kosovu otkud onda tamo EULEKS, ispostava NATO pakta, potisnuli su UN i sada vladaju NATO državom SAD.

  6. UN pomaze odrzanju mira na KiM i ima vaznu ulogu u zastiti srpskog stanovnistva. Treba da budu upoznati sa opstrukcijama albanske strane kad je rec o pregovorima.

  7. Priština narušava kredibilitet Briselskog sporazuma i teško je verovati da će se vratiti u kolosek dijaloga i dogovora.

Ostavite komentar


Politika

U javnosti prepoznatljiv kao negator genocida u Srebrenici: Ko je Dejan Ristić, novi ministar za informisanje? 8

U javnosti prepoznatljiv kao negator genocida u Srebrenici: Ko je Dejan Ristić, novi ministar za informisanje?

U vremenu u kojem najveći deo političkog života u Srbiji trenutno obeležava navodna „neverovatna“ borba režima Aleksandra Vučića protiv izglasavanja rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, u kojoj se, između ostalog, osuđuje negiranje genocida nad Bošnjacima 1995. godine u Potočarima u javnom prostoru, režim Aleksandra Vučića, imenovao je Dejana Ristića, direktora Muzeja žrtava genocida (koji se ne bavi srebreničkim, već pretežno onim NDH nad Srbima u Drugom svetskom ratu) za ministra informisanja, a samim tim i svojevrsnog kontrolora narativa u ovdašnjem javnom prostoru.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.