Đurić: Opasnost od jednostranih poteza Prištine 1Foto: N1

Srbija je uverena da će Kina u međunarodnoj areni nastaviti da joj bude pouzdan oslonac i da će saradnja dveju zemalja nastaviti da se razvija na obosrano zadovoljstvo i korist, kako na političkom tako i na ekonomskom planu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić u razgovoru sa kineskom ambasadorkom Čen Bo.

On je, kako je saopšteno iz njegove kancelarije, istakao da slobodoljubive narode Srbije i Kine vezuje politika nemešanja u tuđe poslove, ali i ljubomorno čuvanje sopstvene slobode i nezavisnosti.

Đurić je izrazio očekivanje da će predstojeći razgovori predsednika Vučića i Sija biti prilika da se dodatno učvrsti saradnja u zajedničkoj borbi za poštovanje međunarodnog prava, uključujući pravo država na vođenje suverene politike.

Zahvalivši ambasadorki na čvrstoj i nepokolebljivoj podršci Kine u borbi Srbije za zaštitu svojih državnih i nacionalnih intresa na Kosovu i Metohiji, Đurić je naglasio da će Srbija ostati jednako pouzdan prijatelj i partner NR Kine.

Đurić je veoma detaljno informisao ambasadorku Čen Bo o situaciji na Kosovu i opasnostima koje regionu prete od jednostranih i sve iracionalnijih poteza Prištine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari