Đuriću nije dozvoljeno da danas poseti sever Kosova

Ostavite komentar


  1. Hahaha pa zar i to je moguce gospodine uvek lazes narod da je Kosovo Srbija al izgleda za tebe Kosovo postaje Drzava jer ti kao ministar setas se citovom zemkjom al na Kosovo ima granica objasni narodu istinu dista lazi i plackanje naroda

  2. Trebao je president Srbije Toma -diploma (ciji mladjani Marko Djuric je miljenik -slicno Tadicevom miljeniku V.Jeremicu) da ovom objasni da on nije "direktor kancelarije privremenih organa KiM-a u juznoj pokrajini Srbije", nego je ambasador Srbije u samostalnoj drzavi Kosovu i juznom susedu Srbije. Ako to ne urade nece moci golobradi M.Djuric kasnije ni sa pasosem uci u "juznu pokrajinu". Dokle cemo vise da se lazemo. Od tih lazi mozda dobro zive politicari ali ne i narod ciji jedan deo kopa po kontejnerima trazeci ostatke hrane koji su ove "patriote" bacile.

  3. Takav nam i ne treba na KiM. Potpuno je zapostavio metohijske enklave, ništa nije u ova dva mandata učinio za povratak Srba, nije omogućio integraciju interno raseljenih i laže za sve ono što je potpisao (i dalje se sa srpskim tablicama gradova sa KiM ne može ići po R. Kosovo) a šta može jedan Beogradski momak sa "Kruga dvojke" da učini kada su mu svi u kancelariji Beograđani koji do postavljenja nisu znali gde je moja Peć ili Goraždevac npr.

  4. Khm…khm…khm….
    Ajmo sad Markic,vadi keca iz rukava.
    Trazi da te puste na Metohiju kad vec ne pustaju na Kosovo.
    Ipak si ti generalni direktor ne samo Kosova vec i Meto(ooohhh!)ije.
    Su to sipci zaboravili, a?
    (ovde smajli koji mase pivskom flasom).

  5. Ne znam za Kosovo(sa ili bez metoha)ali ovog coveka bi tesko primila u svoju kucu.A ako nije za kucu,jos manje je za to da reprezentuje proevropsku,demokratsku i civilizovanu drzavu.Zlo mi je od likova "sa svojim narodom",a bez elementarnog vaspitanja i poznavanja posla koji treba da radi!

  6. Dokle vise tolerisati ovakve provokacije Pristine? Vreme je da EU pocne da reaguje.

  7. Treba insistirati na sankcijama i pritisku međunarodne javnosti na bahate i nepismene političare u prištini koji koriste svaki momenat da sabotiraju dogovorene mere.

  8. U ajde opasni potrcko udji sad na Srpsku zemlju i povedi i volina ako smete,misli ko vama da zabrani ipak ste vi junaci naseg premiera

  9. Ovaj srbijanski cudak ide u nezavisnu drzavu? Barem da je sa sobom doneo zvezdicu i fusnotu!
    Arogancija srpsko- srbijanskih politicara!
    Gde nam je, bre Jeremic, internacionalni diplomata i politicki majstor???

  10. Sramota! Ovo je krajnje neodgovorno i neprofesionalno ponasanje kosovskih zvanicnika.

  11. Vlasti Kosova koriste svoje pravo da odlučuju o tome kome će od srpskih političara dozvoliti posetu svojoj teritoriji a kome neće.U slučaju Đurića oni su to svoje pravo i iskoristili i zabranili mu ulazak na Kosovo.Kome to nije jasno,smatra za provokaciju ili traži intervenciju EU,neka prouči dogovoreni proces odlučivanja o takvim posetama iz Srbije. Odlučuju Tači,Tahiri…a ne Marko,a specijalni predstavnici EU Prištine i Beograda samo imaju ulogu da mu takvu odluku prenesu.Toliko o srpskom suverenitetu na KiM.

  12. I pored ovih konstantnih provokacija Srbija ce nastaviti svoju borbu da se problemi u vezi Kosova rese.

  13. To ćemo videti kome nije šta dozvoljeno. EU mora da pomogne našim političkim zvaničnicima da rade svoj posao, i da posete sever KiM kao i da im dozvole da se formira ZSO.

  14. Djurić im je kost u grlu, na pregovorima je oštar i bez kompromisa oko interesa Srba i Srbije.

  15. Srbija je uhapsila njihovog glavnog Prištinskog policajca, ovo je osveta prema Djuriću.

  16. Sramotno je da se ovako nešto desi u 21.veku. Gde su sada međunarodni organi da se oglase?

  17. Apsolutno je sramotno šta se sve danas dopušta pod budnim okom međunarodne pravde

  18. nijemojedasemesam nego sam onako bezze radoznao:
    a ima li vlada srbije i kancelariju za: eritreju, brazil, juznu koreju, island, madjarsku, egipat, afganistan, australiju,trinidad i tobago….
    a?

  19. Nikako da prestanu provokacije sa strane Albanaca koje se ponavljaju svakodnevno i ovo zaslužuje reakciju Evrope.

  20. Najpre su pokušali da uhapse Đurića ali ih u tome sprečio srpski narod koji živi na Kosovu, a sada pokušavaju da mu zabrane ulazak na srpsku teritoriju. Da li su svesni da u tome nikada neće uspeti jer Kosovo je deo Srbije i kao takvo će zauvek ostati, a svaki stanovnik Srbije može slobodno da se kreće po njenoj teritoriji.

  21. Vidim da je nekima smesno sto Djuricu nisu dozvolili ulazak na Kosovo. Direktno se stavljaju u funkciju zastite albanskih interesa.

  22. Nije mi samo jasno sta bi oni da postignu ovakvim ponasanjem, ono u sto sam ubedjen da oni ovo sami nisu smisli vec da su dobili mig od nekog. Ali mislim da je krajnje vreme da se EU konacno ukljuci u ovu igru..

Ostavite komentar


Politika

Jeftine i preuranjene reči Viole fon Kramon ili omča koju Beograd sam sebi stavlja oko vrata: O zaustavljanju kosovskih autobusa i privođenju pripadnika KP 8

Jeftine i preuranjene reči Viole fon Kramon ili omča koju Beograd sam sebi stavlja oko vrata: O zaustavljanju kosovskih autobusa i privođenju pripadnika KP

Zaustavljanje autobusa kosovskih registracija od strane srpskog MUP-a koje se navodno dogodilo na graničnim prelazima pri ulasku u Srbiju, za Violu fon Kramon i Petera Stana bilo je povod za oštre kritike Srbije. Kramon je Srbiji poručila da prestane da se bruka, a Stano da se time krši sporazum o slobodi kretanja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.