Dragan Popović: Još ne znamo da li će Vučić ići protiv Angele Merkel

Direktor Centra za praktičnu politiku govori za Danas o uticaju i podelama u nevladinom sektoru zbog Kosova

Ostavite komentar


  1. Da podsetim autora, da Milosevic nije zapceo ratove na podrucju SFRJ, nego je Nemacka /i druge zemlje eu/ priznavanjem neovisnosti Hrvatske i Slovenije uticala direktno na pocetak ratova u SFEJ, etnicka ciscenja i prekrajanje granica. Bombardovanjem R. Srbije /Agresijom i okupacijom Kosova i Metohije/ od strane SAD, NATO i clanica EU je potvrdjen pocetak III SV. RATA. Da podsetim autora, da je SAD osnovala SNS sa Vucicem na celu /i ima ga u saci/, posto je Seselj otisao u Hag. Vucic i drustvo rade protiv Ustava R. Srbije, a vezano za teritorijalni integritet suverene zemlje kao sto je R. Srbija. Procitajte tekst Kineskog ambasadora u Beogradu kako je Kina cekala oko 100 godina da vrati Hongkong od Engleske i Makao od Portugala. Hvala.

    1. Mirko Mandic, potpisujem svaku recenicu koji ste napisali. Kolicina lajkova botovskih gamadi samo potvrdjuje, kao i uvek da ste pogodili u srce izdajnicku vlast.

    2. Postoje jos neki medjunarodni ugovori i sporazumi koje niste spomenuli Mirko Mandic, a direktno uticu na ovo o cemu pisete i po njima niste u pravu. Hvala.

  2. Ovim tekstom porucujete da je bolje da je Kosovo jedinstveno, makar Srbija nemala nikakve ingerencije na Kosmetu (kao sad), makar Srbi bili pod vlascu Pristine… Ne slazem se.

  3. Ono što će se desiti na kraju rešavanja KiM ili R. Kosovo problema će staviti tačku na sve snove o veeeliiikiiiim državama.
    Ulaskom u NATO CG i uskoro Makedonija će zacementirati granice tih država i sa R. Kosovo koja će morati da potpiše obavezu da će sa Albanijom imati specijalne veze istog obima kao i SZO sa Srbijom. Uostalom predsednik Bujanovca je pokazao da je bolje biti prvi u svom selu nego poslednji u gradu.
    Sav strah civilnog društva, polazi od činjenice da više nisu moguće građanske države jer one su više diskriminatorske od nacionalnih država. Vidimo samo kakav je položaj srpskog naroda u R. Kosovo i CG. Problem je i to što mogu uvesti u CG i naciju, i jezik i crkvu ali šta ćemo sa Kosovari čime prestaju svako izvođenje i jezika i religije a dominacija Albanske nacije, jezika, pisma, i čak religije koja je dijametralna sa srpskom ozbiljno dovodi u pitanje Kosovsku građansku državu.
    Naravno da postoji strah za BiH jer ako R. Kosovo dobije stolicu u UN onda će to pravo svakako tražiti i R. Srpska.
    Dakle.
    Nije problem prekompozicija državnih granica već priznavanje od strane UN novih država iz korpusa ex YU pogotovo što BiH nikada neće postati NATO članica (koje garantuju nepovredivost spoljnih granica) dok je Dejtona i R. Srpske.

  4. Ljudi, a je l’ vam se ne čini da malo previše gubite živce? Ovaj intervju blage veze s Kosovom nema. Kosovo je samo nebitan povod. Prava tema je preraspodela… ehm… uticaja (mada svi znamo da je, zapravo, reč o nečem, ehm, praktičnijem, ali, hajde sada) unutar nevladinog sektora, civilnog društva., pravih patriota… Zapad u Srbiji ne može da nađe Zaeva. Taj čovek je fenomenalan! Kad je došao na vlast nekakvim polupučem, nije gubio vreme ubeđujući ljude da je patriota, da je samostalan…, čovek je lepo rekao da mu je posao da uvede Makedoniju u NATO. To je i postigao. I proslavio je to rok-koncertima, koji su. doduše, bili potpun fijasko, ali to više nije ni važno. Ovaj Popović mi definitivno liči na nekoga ko, ehm, nema višak moralnih nedoumica i ko treba da preuzme rizik umesto što mašta da bude siva eminencija. Zašto i dalje gubiti vreme na prazne priče koje zaista više nikome nisu potrebne, vi ste, kao, prave patriote, vi ste ovo, vi ste ono. Vi ste godinama i godinama dobijali pare za posao koji niste ni pokušali da radite. Godinama i godinama vas plaćaju da Srbiju približite zapadu. Vi je od zapada udaljavate. Mislite malo o tome.

  5. Trampov stav je vazniji od stava Merkelove. U medjunarodnoj politici se zna ko je SAD, ako je Nemacka, da se ne lazemo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.