– Prema nezvaničnim podacima sa obrađenih svih biračkih mesta, na vanrednim lokalnim izborima u Aranđelovcu, Srpska napredna stranka je osvojila 25,42 procenata glasova, a Demokratska stranka 20,67 odsto, saopšteno je sinoć u izbornom štabu Demokratske stranke Srbije. Prema tim podacima opštinskog odbora DSS slede SPS (13,87), NS (7,39), koalicija oko G17 plus (7,15), DSS (6, 54) i LDP sa 5,16 odsto glasova.


Prema podacima DS-a sa 76 odsto biračkih mesta, SNS je osvojila 25 procenata glasova, a DS 21, ali demokrate su već najavile da imaju mogućnost da formiraju koalicionu vlast. Prema evidenciji DS-a, po broju osvojenih glasova slede SPS sa 14 odsto, NS sa 6,9, DSS sa 6,7, G 17 plus sa 6,7 i LDP sa 6,3 procenata. Prema rečima predsednika opštinskog odbora DS Aranđelovca i prvog na izbornoj listi te stranke Vlade Gajića, DS bi, prema ovim podacima, sa koalicionim partnerima SPS, G17 plus i eventualno LDP, mogla da formira lokalnu vlast.

Međutim, zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić je saopštio da je na osnovu 75 odsto obrađenih biračkih mesta, SNS osvojila čak 33 odsto glasova, a Demokratska stranka 23 odsto glasova.

Građani opštine Aranđelovac juče su birali 41 odbornika za skupštinu grada i predsednika opštine, a na izbore je, prema podacima OIK-a izašlo oko 62 odsto birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari