Evroparlamentarci sa Brnabić razgovarali o dijalogu vlasti i opozicije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Delegacija Evropskog parlamenta (EP) sastala se danas sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić sa kojom su razgovarali o aktuelnim pitanjima i dijalogu vlasti i opozicije u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju vlade, Brnabić se sastala sa izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom delegacije Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoju uniji Matjažom Nemecom, kojima je prenela da je prioritet vlade i predsednika Srbije „očuvanje mira i stabilnosti“.

Brnabić je navela da su uvek spremni za razgovor sa predstavnicima opozicije kako bi čuli njihove zahteve i našli zajedničko rešenje.

Bilčik je tokom razgovora potvrdio rešenost EP-a da pruža podršku Skupštini Srbije u jačanju demokratskih institucija i pravila u cilju negovanja kulture dijaloga.

Poslanici Evropskog parlamenta su saslušali ranije danas stavove opozicionih stranaka i sada se sastaju sa partijama vladajuće koalicije. Sutra će se sastati i sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Sastanku su prisustvovali ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žofre i bivši poslanici u EP Knut Flekenštajn i Alojze Peterle, koji su se „saglasili sa premijerkom da je dijalog ključan za očuvanje mira i stabilnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari