Goran Marković: Ono što je nama potrebno je pobuna 1Foto: FoNet/TV FoNet

Reditelj Goran Marković kaže za Danas da nam je potrebna ponuna, jer se uskoro niko više neće sećati kako izgleda živeti normalno.

Markovića, koji je podržavao i učestvovao u građanskim protestima proteklih godina, pitali smo mogu li građani i opozicija da izdrže u protestnom maršu do narednih izbora, koje je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio za april ili maj.

„Ono što je nama potrebno je – pobuna. Zvala se ona mirna šetnja ili generalni štrajk. Dovoljno su nam ukrali od života, uskoro se niko više neće sećati kako izgleda živeti ljudski“, kaže Marković.

Kako je Danas već pisao, ukoliko se Vučić bude čvrsto držao dosadašnje prakse neispunjavanja zahteva i puštanja ljudi da šetaju dok im ne dosadi jer ne želi da u očima svojih birača izgleda slabo, protest „Srbija protiv nasilja“ bi mogao da traje do glasanja, odnosno od septembra čak osam meseci.

Sagovornici Danasa koje smo pitali mogu li građani i opozicija izdržati i od čega to zavisi, kažu da je to moguće i izvodljivo ali da nije sigurno da će to doneti opoziciji bolji rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari