Građanski pokret Sandžaka: Konstituisanje Skupštine Novog Pazara "potpuno nelegitimno i nelegalno"" 1Edin Zećirović Foto: SPP

Edin Zećirović, predsednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) rekao je novinarima da je konstituisanje Skupštine Novog Pazara, a naročito izbor predsednika, bilo „potpuno nelegitimno i nelegalno“, te da je „prekršen niz zakonskih odredbi, Poslovnik o radu i Statut Grada Novog Pazara”.

Građanski pokret Sandžaka (GPS) podneo je danas žalbu Višem sudu u Novom Pazaru zbog kako su rekli, nezakonitosti prilikom konstituisanja gradske skupštine.

„Suština žalbe je da verifikacija mandata odbornika (Vahidina) Melajca nije obavljena u skladu sa zakonom i Poslovnikom. Ovo je još jedan ‘lakmus papir’ prema institucijama i Višem sudu. Prosledili smo sve ono što je bilo neophodno, videćemo kako će se stvari odvijati i da li će se nastaviti prekrajanje volje građana i izbornih rezultata“, rekao je Zećirović.

On je najavio da će učestvovati na sutrašnjoj, prvoj sednici lokalnog parlamenta, iako smatra da Skupština Novog Pazara nema legitimitet.

Na pitanje Sto plus radija da li postoji koordinacija aktivnosti među opozicionim partijama i zbog čega više nisu tako jedinstveni kao neposredno nakon izbora, Zećirović je odgovorio da im „ciljevi izgleda, nisu isti“.

„Ciljevi Građanskog pokreta Sandžaka nisu fotelje i funkcije, niti kombinatorike u Sjenici i Tutinu. Mi imamo obaveze samo prema građanima, u tome ćemo ustrajati jer smo probudili nadu i mogućnost da srušimo višedecenijsku oligarhiju. Svi oni koji su spremni da trguju sa ovom vladajućom oligarhijom, trguju sa budućnošću ovog naroda i dece koja se još nisu rodila“, kazao je Zećirović.

Rekao je i da je danas predao pisane odgovore na četiri privatne tužbe koje su protiv njega podnete Osnovnom sudu u Novom Pazaru zbog izjave na TV N1 kojom je navodno povredio ugled i čast osoba koje su ga tužile.

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka je dodao i da je 16. decembra policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal prijavio pretnje koje je dobio na društvenim mrežama, ali da još uvek nije dobio obaveštenje da li je s tim u vezi bilo šta preduzeto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari