Zećirović: Pogaženo dostojanstvo Skupštine grada Novog Pazara 1Edin Zećirović Foto: SPP

Edin Zećirović, predsednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS), optužio je vladajuću većinu u Novom Pazaru da su „pogazili dostojanstvo Skupštine grada“.

On je juče bio jedini opozicionar koji je ostao do kraja konstitutivne sednice gradskog parlamenta.

Predsednik GPS je na konferenciji za novinare ocenio da konstitutivna sednica nije zakazana ni održana u skladu sa zakonskim odredbama i da su „zbog kršenja Pravilnika sve odluke nevažeče“.

Smatra da su izbor predsednika lokalnog parlamenta i potvrđivanje mandata jednom odborniku iz vladajuće većine, samo neki od prekršaja novog saziva Skupštine grada.

-Vladajuća oligarhija je to prekrojila po svom nahođenju. Odborniku, koji po Statutu i Poslovniku Skupštine nije imao pravo da glasa, omogućeno im je glasanje. Oni su predložili jednog svog odbornika i pristupili su glasanju, objasnio je Zećirović.

Konstatatovao je „da je dostojanstvo Skupštine grada pogaženo“, kao i da će reagovati trezveno, adekvatno i prema greškama koje su napravljene.

– Obratićemo se svim relevantnim institucijama. Nadam se da su ovog puta napravili toliko grešaka i da neće uspeti da ih prikriju mahinacijama kojima su se dosad služili. Kod njih je jako velika nervoza i trenutno su jako slabi, jer smo ih ogoleli, naglasio je Zećirović,

Očekuje da će opozicija održati kompaktnost u gradskom parlamentu, bez obzira što nije moguć konkretan dogovor, jer njegova politička organizacija nije dobila nijedan poziv od ostale dve grupe opozicije za usvajanje zajedničke platforme.

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada juče je sa dva prekida trajala više od četiri sata.

Posle potvrđivanja mandata, sednicu su napustili odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i SDA Sandžaka, a u sali je do kraja zasedanja ostao jedini opozicioni odbornik Zežirović.

U Novom Pazaru će u narednom periodu nastaviti da vlada stara-nova koalicija, Sandžačka demokratska partija (SDP) i SNS-SPS, koja od ukupno 47 odborničkih mesta, ima tanku većinu od 24 odbornika.

U opoziciji su SPP sa 12 odbornika, SDA Sandžaka sa 10 i jednog odbornika ima GPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari