igor braunović foto snapshot youtubeigor braunović foto snapshot youtube

Odnosi između Srbije i Ruske Federacije su dobro razvijeni, a tradicionalno prijateljstvo između dve države i dva naroda je podignuto na još viši nivo potpisivanjem Deklaracije o strateškom partnerstvu 2013. godine, ocenio je danas predsednik Poslaničke grupe prijateljstva (PGP) sa Rusijom Igor Braunović.

Braunović i članovi Grupe sastali su se danas sa delegacijom Saveta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije, koju predvodi Jelena Afanasjeva, članica Odbora za međunarodne poslove i rukovodilac Grupe za saradnju Saveta Federacije sa Narodnom skupštinom.

On je naveo da PGP sa Rusijom ima 98 članova i da to „govori o značaju koji narodni poslanici pridaju razvoju međuparlamentarnih odnosa sa kolegama iz Ruske Federacije“, saopšteno je iz skupštine Sebije.

Braunović je izrazio zahvalnost na podršci za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na podršci u obnovi manastira na Kosovu i Metohiji.

Istakao je i da su za Srbiju veoma važni i energetski sporazumi, kao i ekonomska i kulturna saradnja koju ima sa Ruskom Federacijom.

Jelena Afanasjeva je ukazala na važnost prijateljstva i istakla da Rusija neće menjati svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije, naglašeno je u saopštenju.

Na sajtu Skupštine navodi se da su sastanku sprisustvovali i članovi Poslaničke grupe prijateljstva Snežana Paunović, Dubravka Kralj, Draginja Vlk, mr Ivan Kostić i Borko Puškić, koji su u razgovoru sa delegacijom Saveta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije, koju su činili i poslanici Vladimir Krugli i Andrej Černišev, istakli tradicionalno prijateljstvo i važnost kontuniurane saradnje parlamerntaraca, kao i daljeg razvoja ekonomskih i kulturnih veza.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari