Zašto je Olenik pohvalio Orlića na Tviteru? 1foto FoNet Zoran Mrđa

Poznati advokat i samostalni poslanik Aleksandar Olenik pohvalio je predsednika parlamenta Vladimira Orlića na društvenoj mreži Tviter.

Orlić je Olenika pohvalio zato što će se 24. aprila u Pragu susreti sa predsednikom ukrajinskog parlamenta, odnosno kako je napisao Vrhovne Rade Ukrajine, Ruslanom Stefančukom.

Ocenio je i da Orlić to radi po „šefovom naređenju“, odnosno po nalogu predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandara Vučiča.

Ovaj Olenikov tivt podelio je svojim pratiocima Nenad Čanak, počasni predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, tvrdeći u svojoj objavi kako je na poziv Olenika nedavno gostovala delegacija ukrajinskih poslanika, „koju je predvodio izaslanik ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog“, i „koju iz Vlade niko nije primio, a u Skupštini im nije bilo dozvoljeno da se obrate medijima“.

Čanak u ovoj svojoj objavi zanemaruje to što je bila reč o zvaničnoj poseti članova parlamentarne grupe prijateljstva Ukrajine, a koju je primio i ministar privrede Rade Basta.

Zanimljivo je da su ove objave na Tviteru pale baš danas, kada se po kalendaru događaja u Narodnoj skupštini, odvija poseta članova parlamentarne grupe prijateljstva sa Rusijom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari