Šta je ministar Rade Basta poručio na sastanku sa poslanicima Vrhovne rade iz Ukrajine i koja je njegova poruka za gradonačelnika Kijeva 1Printskrin Instagram/Rade Basta

Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa poslanicima iz Ukrajine Igorom Koputinom i Igorom Herasimenkom, kao i sa Fedirom Venislavskim koji je predstavnik predsednika Ukrajine u parlamentu i član odbora Vrhovne vlade za nacionalnu bezbednost i odbranu.

„Dozvolite mi da istaknem duboko žaljenje zbog situacije i rata u Ukrajini. Imamo jasan i nedvosmislen stav po ovom pitanju da napad na jednu suverenu državu predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava“, poručio je Basta uz ocenu da je put Srbije put u Evropsku uniju i da pažljivo prati sve korake koje EU preduzima.

Basta je, kako je objavljeno na njegovom Instagram nalogu, poručio da se nada da će rat biti što pre okončan, prevashodno zbog Ukrajine, ali i zbog Evrope i čitavog sveta.

„Želim da uputite pozdrave mom velikom prijatelju, gradonačelniku Kijeva i da mu poručite da sam u mislima sa njim. Znam koliko je teško obnavljati zemlju posle ratnih sukoba. Sa naše strane postoji želja za unapređenje ekonomske saradnje i učestovanje u obnovi ukrajinske privrede“, naveo je Basta.

U razgovoru sa ukrajinskim poslanicima Basta je istakao da kao što Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, zahvalni smo na tome što Ukrajina poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

„Srbija je na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i svakoga dana ulaže velike napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u transformaciji i razvoju privrede, infrastrukture i poboljšanju poslovnog ambijenta i kvaliteta života građana“, zaključio je Basta.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje na obostranu korist, navodi se u saopštenju Radeta Baste i u objavi na njegovom nalogu na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rade Basta (@rade.basta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari