Dačić: Vučić nema pouzdanijih saradnika od koalicije SPS - JS 1Foto: Z.Nikolić (arhiva)

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nema pouzdanijih saradnika od koalicije SPS i Jedinstvene Srbije (JS).

„Svi želimo da Srbija bude jaka, a da bi bila jaka ona mora da bude stabilna, a da bi bila stabilna treba da bude politički stabilna, a to može samo sa jakim politički faktorima“, istakao je Dačić na predizbornom skupu u Jagodini.

Govoreći o pitanju Kosova, Dačić je rekao da iz Prištine stiže poruka „Ili priznanje ili ništa“, te je dodao da je odgovor na to: „Ništa“, saopšteno je iz Jedinstvene Srbije.

„Sa Vučićem, sa mnom i sa (predsednikom JS Draganom Markovićem) Palmom Srbija više ništa ne mora, već jedino može, ako je to u njenom nacionalnom i državnom interesu“, kazao je Dačić.

Naveo je da je do 2012. godine više od 70 država priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a od 2012. godine više je zemalja povuklo priznanje Kosova nego što je priznalo.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio da samo ekonomski jaka država, „kao što je danas Srbija“, može biti „nezavisna i da istrpi sve pritiske od strane nekih velikih sila“.

„Za razliku od bivših ministara spoljnih poslova Srbije koji su, kada su se vraćali u Srbiju, donosili samo visoke račune iz skupih hotela i diplomatske poraze, Dačić koji je 30 puta obišao zemaljsku kuglu donosi otpriznavanja jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova“, rekao je Marković.

Naglasio je da „poštuje evropske ekonomske vrednosti“, ali da za one, „koje građani dobro znaju“ nikada neće glasati.

„Ako bi se merilo po gradovima gde je šta urađeno, Jagodina je već u Evropskoj uniji.

Poslednje četiri godine privreda Jagodine beleži suficit, koji je prošle godine iznosio devet miliona dolara. Sa dva nova investitora iz Nemačke i Austrije koji će ove godine otvoriti svoje fabrike, u Jagodini danas imamo 14 stranih investitora“, dodao je on.

Aleksandar Vučić je za televiziju B92 rekao da Dačić može da učestvuje u vlasti ako hoće, a ako neće ne mora i ako može da formira vladu sa nekim drugim treba to da uradi, a SNS svakako neće „pabirčiti“ ljude za vladu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari