radomir lazović foto Miroslav Dragojevićfoto Miroslav Dragojević

U Višem sudu u Beogradu je danas održano ročište na suđenju po tužbi kopredsednika stranke Zeleno levi front Radomira Lazovića protiv Srpskog telegrafa zbog teksta u kojem se tvrdi da je Lazović, s više poslanika opozicije, „član klana Veljka Belivuka“, saopštila je danas ta stranka.

U saopštenju piše da je tekst u tom listu objavljen dan pošto je Lazović, tada poslanik u Skupštini  Srbije, postavio pitanje republičkoj tužiteljki Zagorki Dolovac i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću šta će uraditi povodom tvrdnji Belivuka da je za potrebe državnog vrha rušio u Savamali.

Lazović je posle današnjeg ročišta kazao da su „veze državnog vrha Srbije sa organizovanim kriminalom toliko očigledne da na sve strane isplivavaju nova saznanja o njima“, preneo je Zeleno levi front.

„Postavio sam pitanje u Narodnoj skupštini o Belivukovom iskazu na sudu u vezi s rušenjem u (beogradskom naselju) Savamali, a kao odgovor dobio sam ovakve užasne optužbe na naslovnim stranama režimskih medija“, kazao je on.

On smatra da „ovim napadima, oni (vlast) u stvari pokušavaju da sakriju duboke veze s Belivukom“, piše u saopštenju.

Dodao je da je „pored učešća u rušenju u Savamali, Belivuk govorio i o obezbeđivanju mitinga Srpske napredne stranke (SNS) i inaguracije predsednika Srbije“.

„Ovo je samo jedan od primera kako je SNS direktno povezana s kriminalcima“, izjavio je Lazović.

Kazao je i da je i „sam Vučić priznao“ da je sadašnji ministra finasija Siniša Mali organizovao rušenje u Savamali, te dodao da je o tome javno govorila i njegova bivša supruga.

„Čak je i policajac koji je prvobitno prihvatio da bude žrtveno jagnje vlasti, javno priznao da je dogovor da preuzme krivicu za Savamalu, napravio sa načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem i tadašnjom sekretarkom Uprave kriminalističke policije Dijanom Hrkalović“, izjavio je Lazović.

Dodao je da je Savamala „samo jedan primer kriminalizacije države“, a da je, kako je ocenio, „neophodno dobiti odgovore i za Jovanjicu, Krušik, pad Helikoptera, naplatnu rampu u Doljevcu…“.

Poručio je da građani na izborima 17. decembra imaju izbor da glasaju, kako je kazao,  protiv kriminala i korupcije, odnosno za „Srbiju protiv nasilja“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari