Nemanja Vidić u intervjuu za Sandej Tajms: Srpski fudbal vodi čovek koji nije dokazao da je nevin 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić rekao je da „nije dobar imidž da neko za koga se nije dokazalo da je nevin predstavlja našu zemlju kao prvi čovek srpskog fudbala“, aludirajući na činjenicu da je Dragan Džajić prošle godine izabran na funkciju predsednika FSS.

– Imamo ljude koji su po 40 godina u srpskom fudbalu. Neki su veoma važni bivši igrači, ali problem je u tome što se nisu edukovali o tome kako se fudbal promenio u poslednjih dvadeset godina – izjavio je Nemanja Vidić u intervjuu za Sandej Tajms.

On je dodao da domaće prvenstvo ima problema sa nameštanjem utakmica.

– Imamo mnogo problema sa regularnošću šampionata, problema u prošlosti kao što je nameštanje mečeva. Talentovani smo, ali ljudima su potrebna najbolja moguća oruđa i najbolje moguće okruženje kako bi proizveli kvalitet.

Vidić je istakao da želi da bude deo nečega što donosi promenu.

– Ne radim stvari čisto reda radi, da bih nešto radio. To mora da se ima neki smisao, zato sam želeo da budem u Fudbalskom savezu Srbije, da promenim stvari koje postoje već mnogo godina – istakao je 42-godišnji legendarni fudbaler, a zatim dodao:

– Rekao bih da imam punu podršku naroda, ali nekada moraš da budeš na istoj liniji sa politikom, sa realnošću – realnost u ovoj situaciji u mojoj zemlji i vladi naše zemlje jeste da nije bilo spremnosti za prave promene. Ali osećam da (promena) dolazi, stiže nova generacija.

Bivši kapiten Crvene zvezde i Mančester junajteda smatra da srpski fudbal gubi vezu s navijačima.

– Našoj reprezentaciji ide dobro, imamo igrače poput Mitrovića, Jovića, Vlahovića, Tadića, ali generalno gledano, srpski fudbal ne napreduje i gubi vezu s navijačima. Želim da stvorim tim ljudi koji su dobri u različitim aspektima, koji mogu da pomognu da se srpski fudbal razvije. To je moja strast, pre svega – objasnio je Vidić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari