"Lista SNS će pobediti u 85 gradova i opština": Šta Vučić očekuje od lokalnih izbora i gde će biti velika utakmica? 1Foto: printscreen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su lokalni izbori 2. juna važni jer zemlji predstoji specijalizovana izložba Ekspo 2027. godine i bilo bi dobro da se radi sinhronizovano, ozbiljno i odgovorno, a rezultat je neizvestan u tri ili četiri lokalne samouprave.

Pozivam građane da podrže listu „Beograd sutra“, „Novi Sad sutra“, „Niš sutra“, jer verujem da će oni na odgovoran način raditi posao i pomoći ću im koliko mogu, rekao je Vučić na TV Prva o zajedničkoj listi vladajućih stranaka.

Vučić je izneo očekivanje da će patriotska lista, koju predvode Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, pobediti u 85 gradova i opština, dok će u tri ili četiri grada i opštine pobediti lista Saveza vojvođanskih Mađara.

Biće velika utakmica u tri ili četiri grada, gde je veoma neizvesno, procenio je Vučić.

Vučić je ponovo pozvao građane da glasaju za zajedničku patriotsku listu, jer ni on, kao predsednik države, ne može da radi svoj posao ako stranka kojoj pripada nema većinu u republičkom, pokrajinskom i lokalnom parlamentu, odnosno odrešene ruke do 2027. godine.

„Hvala ljudima na podršci i poverenju, ali je važno da glasaju za zajedničku listu i SNS-a i Socijalističke partije Srbije (SPS) i svih ostalih patriotskih snaga, od Rasima Ljajića do svih ostalih. Ja ne mogu i niko ne može da radi ništa ako mi nemamo većinu“, kazao je Vučić.

On je istakao da SNS „ne beži od odgovornosti“ da u nekim gradovima njihovi funkcioneri nisu pokazivali dovoljno brige za ljude.

„U nekim gradovima promenili smo čitave liste, od Niša pa nadalje“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari