Izbori neizvesni i zbog opozicije i zbog Kosova

Oprečna mišljenja o mogućnosti prevremenog izlaska na birališta

Ostavite komentar


  1. Kako da izlazimo na izbore kad se krivična dela vladajuće grupacije prelivaju, ugušiše nas! Na redu je suđenje, ozbiljno suđenje. Kad se počisti političko đubre, onda polako. Zemlja i narod su osakaćeni, uništeni. Lakše će da se obavi lustracija nego povratak milijardi iz kojekakvih ofšort vukoje..na. Ali to treba da bude amanet, skoro ko velike istorijske bitke. Velika je to akcija, mnogo je onih koji su krali prodavali bebe, iz usta gladnom uzimali, penzionera koji posrće džeparili! Nemojte da govorite da je kasno, nemojte da trenirate zabranjenu emociju u srpskom narodu, apatiju. To nije nama svojstveno dokle god dišemo.

  2. Bili izbori ove ili sledeće godine organizovani građani u pokretu moraju u odnosu na sve stranke artikulisati jasne, sveobuhvatne i ultimativni zahteve, uslove bez kojih nema izbora ili još jasnije, ukoliko se ne ispune, građani kao politički subjekt sine qua non, sprečiće i obesmisliti svaku organizaciju izbora a jedan od uslova mora biti lustracija ne samo onih iz 90. već i onih koji su zloupotrebio tekovine 5. oktobra. Bez jasnih zahteva za bitno drugačijim uslovima za izbore i njihovih ispunjenja građani će opet biti prevareni. Stoga građani, ne stranke, moraju artikulisati uslove i oko toga postići najširi konsenzus.

  3. Istraživanja kažu da Vučić uživa apsolutnu podršku građana. Ne znam čemu onda vanredni izbori?! Mislim da ne treba podleći zahtevima opozicije i protestanata, i da ova Vlada treba da svoj mandat izgura do kraja.

  4. Izbori nisu potrebni jer je narod na poslednjim izborima jasno i glasno izrazilo svoju volju.

  5. sva istrazivanja raznih agencija su davali ogromnu prednost milosevicu pred izbore svi mediji su o tome pisali od rts preko drugih e sad se istorija ponavlja znamo kako je milosevic otisao sa vlasti a kako ce vucic to cemo videti.Licno moje misljenje je da netreba izlaziti na izbore sve dok je medijska tortura u srbiji,kada vrate ivana ivanovica,kada se vrati utisak nedelje,kada mozemo normalno da pogledamo vesti bez izlazaka pojedinih iz frizidera onda izbori ovako….

    1. I posle Vucica Vucic!
      Pa nece vam biti; Narod se probudio, ustao Kragujevac, krenuli sumadinci;

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.