FoNet: Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" razmatrali izlazak u tri kolone, ko bi sa kim nastupio? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Stranke koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“ razmatrale su sinoć nastup u tri kolone na predstojećim izborima, saznaje FoNet, dok je predsedništvo Narodnog pokreta Srbije donelo odluku da na izborima u decembru nastupi jedinstveno u koloni koju bi činile stranke organizatori protesta.

Prema saznanjima FoNeta, predlog je da Stranka slobode i pravde i Zeleno-levi front nastupaju kao jedna blok, drugu kolonu bi činili predstavnici Ekološkog pokreta i Narodni pokret Srbija, dok bi treći blok činile Demokratska stranka, Zajedno i Srbija centar.

U saopštenju koje je Narodni pokret Srbija objavio sinoć navodi se da je glavni motiv za zajednički nastup stranaka organizatora protesta da se ne izneveri poverenje građana Srbije koji mesecima na ulici traže da se ispune zahtevi protesta.

Svi drugi faktori pri donošenju odluke bili su od sekundarnog značaja. Svesni odgovornosti koju naša generacija ima, podjednako odgovoran pristup očekujemo i od drugih opozicionih stranaka i stoga verujemo da je zajednički nastup na izborima izvestan, zaključuje Narodni pokret Srbija, čiji je lider Miroslav Aleksić, piše FoNet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari