Grupa od 30 javnih ličnosti pozvala građane da izađu na izbore 3. aprila i odluče o svojoj budućnosti 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Grupa od 30 javnih ličnosti uputila je poziv građanima Srbije da izađu na izbore 3. aprila, jer ne treba da se odriču prava da odlučuju o tome kako će izgledati njihovi životi u budućnosti, objavio je list Nova.

Među potpisnicima su se našli akademici, književnici, profesori, muzičari, novinari, borci protiv korupcije i kriminala i druge javne ličnosti.

U svom pozivu oni podsećaju da je dobitnik Nobelove nagrade, portugalski književnik Žoze Saramago izjavio da „mi kao građani, imamo obavezu da delujemo i učestvujemo i da je građanin taj koji stvara promene“.

Ako sebi postavite pitanje „zašto bih se zamarao glasanjem, imajte na umu da ste učinili nešto čemu se svaki neprijatelj demokratije raduje. Jedan po jedan građanin sa ovim mislima i demokratija umire. Istina je da mi svi pojedino oblikujemo svet u kome živimo. Nemojmo se odreći tog prava i na taj način prepustiti drugima da odlučuju umesto nas, navodi se u pozivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari