Mitić (Dveri): U Vranju na biračkom spisku 13.000 glasača više nego 2020. godine 1Foto: Privatna arhiva

Prema zvanično dostupnim podacima sa sajta Republičke izborne komisije (RIK) na teritoriji Grada Vranja broj birača povećan je za oko 13.000, a to je uočeno zaključno sa glasanjem na Referendumu o Promenama Ustava Srbije, izjavila je za portal Danasa Maja Mitić, advokatica i član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri.

– Ovi podaci teraju nas na pitanje ko su ti birači sa Kosova i Metohije (KiM) koji su odlukom RIK-a, samo gladali na teritoriji Grada Vranja. Pitam se, da li su to sada birači koji su u Jedinstvenom biračkom spisku Grada Vranja. Ako je tako, da li se to aktuelna vlast odriče zeritorije KiM, ili su to neki „vanredni birači“, na teritoriji Grada Vranja – upitana je Mitićeva.

Ona navodi da je kao član Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska, zatražila ispred Srpskog pokreta Dveri, zahtev Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu zahtev za hitnu sednicu kako bi se izvršila hitna provera povećanja broja birača u JBS po opštinama,kao i da se proveri broj izdatih novih državljanstava Republike Srbije u poslednjih godinu dana.

Nakon izjave lidera Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, da je broj birača u Vranju „povećan za 24.000“, tu brojku ranije danas u izjavi za portal Danasa demantovao je predsednik Gradske izborne komisije u Vranju Novica Stanisavljević, navodeći taj podatak kao „potpuno netačan“.

Prema poslednjim zvaničnim podacima na teritoriji Grada Vranja u birački spisak je upisano 69.103 građana sa pravom glasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari