Analitičari Stojanović i Milivojević: Ko su birači koji glasaju posle 20 časova? 1Foto: S. B.

Politički analitičar Cvijetin Milivojević pretpostavlja da su glasači koji su i dalje na biračkim mestima, sat vremena pošto su birališta trebalo da budu zatvorena „sigurni glasači vladajuće koalicije, koji su ipak zaboravili na svoju obavezu, pa ih je neko podsetio, oni koji su glasali oko sedam do osam mislim da su većinom glasači opozicije“.

Politikolog Boban Stojanović se ne slaže sa tim i kaže da je „prilično siguran da jedan čovek ima eksel tabelu sa spiskom svojih birača, svi znamo ko je on, i da je on do 17 časova izveo sve svoje birače, ako to neko od njih nije do tada uradio onda ga je posetio neki džip ili su mu izašli neki jaki momci, pa je izašao do 18 časova. Ja mislim da ovi koji i dalje glasaju a blizu je 21 sat su opozicioni birači“.

On dodaje da je velika izlaznost važna zbog cenzusa i manjina, „njima se prirodni prag podiže i može se desiti da neke manjine više nemamo u parlamentu“.

„Pitanje je da li će Albanci i Zajedno za Vojvodinu i Rusko-srpski manjinski savez preći cenzus. Podignut cenzus u nekom prebrojavanju može rešiti sudbinu Beograda. Prilično sam siguran da će opozicija imati više glasova u Beogradu, ali pitanje je da li će imati i više mandata“, ocenio je Stojanović u emisiji na TV N1.

RIK je ranije danas poručio da svim glasačima koji su se u 20 časova, kada je trebalo da se zatvore sva glasačka mesta, zatekli na biralištima mora da se omogući da glasaju.

Vesti u vezi sa izborima u Srbiji  možete pratiti u blogu.

Vesti u vezi sa lokalnim izborima u gradovima Beogradu, Boru i 12 opština možete pratiti u posebnom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari