Ujedinjeni za pobedu Srbije odbacili navode Milivojevića: Obezbedili smo 23.362 kontrolora 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije odbacila je danas navode politikologa Cvijetina Milivojevića da neće biti kontolora izbora na mnogim biračkim mestima u unutrašnjosti Srbije, navodeći da je lista Lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije obezbedila 23.362 kontolora i da su njihovi podaci dostavljeni lokalnim izbornim komisijama.

Kako je saopšteno iz informativne službe te koalicije, odbacili su kao neistinitu ocenu Milivojevića da se opozicija fokusirala na Beograd, da je samo u Beogradu vršena obuka kontrolora i da nema kontrolora u Lebanama, Gadžinom Hanu i Trgovištu.

U saopštenju navode da je obuka kontolora pored Beograda obavljenja u 107 gradova.

„U opštinama koje je Milivojević pomenuo situacija je sledeća: u Trgovištu izbornu volju će čuvati 82 obučena kontrolora, u Lebanu smo prijavili 40, a Gadžinom Hanu 62 kontrolora“, tvrde iz te koalicije.

Dodali su da su se grupacija stranaka koje su potpisale Sporazum o nenapadanju, obavezale na razmenu informacija o kontrolorima i da je taj proces uveliko u toku.

Milivojević je ranije danas izjavio da su opozicione stranke usmerile svoje aktivnosti na Beograd i da će najverovatnije mnoga biračka mesta u unutrašnjosti Srbije ostati bez opozicionih kontrolora.

„Nije dovoljno organizovati obuku kontrolora u Beogradu ako ti kontrolori ne budu u mogućnosti da čuvaju biračka mesta u unutrašnjosti. Nijedna opoziciona stranka nema dovoljno razvijenu infrastrukturu da bi mogla kontrolorima sama da pokrije sva biračka mesta“, kazao je Milivojević za agenciju Beta.

On je ocenio da opozicija najverovatnije neće imati kontrolore na biračkim mestima na kojima će glasati oko 70.000 Srba na Kosovu, kao i u mnogim manjim opštinama u centralnoj Srbiji, kao što su Trgovište, Gadžin Han, Lebane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari