Izetbegović:Nećemo zaboraviti Sandžak

Ostavite komentar


  1. Postupci sina i baba liče kao jaje jajetu. Da li će im i politika imati iste rezultate? Za sve na Balkanu bi bilo pogubno praviti istu grešku.

  2. Nije isto Izetbegoviću mlađi, jer saradnja Srbije i R. Srpske je predviđena Dejtonom i definisana "Specijalnim vezama" a u tu nema ni pomena o Raškoj oblasti i bilo kakvoj vezi tamošnjim Bošnjacima… Dakle, to što ste bili u Novom Pazaru kao lider stranke SDA isto mu dođe kao kada Šešelj dođe u rodno Sarajevo na kongresu SRS regiona.

  3. Kada kaze da je Sandzak duboko utkan u tkivo BiH on zapravo zvuci kao baba kojoj se snilo ono sto je milo.
    Oduzimati pravo Srbima u Republici Srpskoj da slave Dan svoje Republike i Slavu Svetog Stevana nije pruzanje ruke jednom narodu – Bakire Izetbegovicu dvolican si – jedno govoris a drugo radis.

  4. Po ostrašćenim reagovanjima naših zvaničnika, koje sam večeras slušala na RTS, najbolje bi bilo da je na graničnom prelazu Uvac napisano: "Zabranjen prolaz za bošnjačke političare iz BiH u Sandžak. Zar nije to pokvareno! Političari iz Srbije se toliko napadno šetaju po BiH pa im niki ne prigovara.

  5. Baš bi g. Izetbegović mogao, sve u ime dobrih i prijateljskih odnosa o trošku bosanskih poreskih obveznika podigne neku školu poviše Sjenice, i da je nazove recimo "Bosna"! Jeste da nisu bili u prilici onomad da dovuku topove da Sjenicu bombarduju jedno 3-4 godine, ali nema veze, može i bez artiljerijske pripreme.

  6. " Nećemo zaboraviti Sandžak…"…….Vi ste baš velika sigurnost i za svoju državu, a ne i za deo tuđe. Od te vaše brige i BiH boluje decenijama. Odlčno koordinirate sa nedomaćinima iz svoje države koji se lepe za susede i tako se međusobno obračunavate. Inat i samouništenje je vrsta balkanske "umetnosti" koju bestidno svi koristite. BiH je žrtva političara koji uporno prebacuju krivicu na susede i decenijama prodaju rog za sveću kupcima kojima je svejedno. Za to vreme kreatori lepo žive, građani se zlopate, a zlonamerni aplaudiraju. Od BiH se samo stari temelji vide, a sve ostalo zaraslo u korov. Tužno!

  7. Ako se pravilno tumači dejton,onda,entitet ima iste ovlasti kao neka opština u Srbiji.Druga je stvar što smo mi to protumačili kao "republiku",a što niko u svetu to ne priznaje niti izgovara,isključivo ,entitet,.Koliko Palma u svojoj oštini može da utiče na politiku Srbije,toliko može i Dodik na politiku BiH.Hoćemo li se ikada opametiti i realnost shvatati onako kakva jeste.

  8. "…podigne neku školu poviše Sjenice, i da je nazove recimo "Bosna"! ….. Bilo bi to baš neracionalno, jer je cijela Sjenica još 90-tih došla u Sarajevo i imaju svoje škole koje imaju odgovarajuće nazive, a ne neka "Bosna".

Ostavite komentar


Politika

EU kao Vučićev "bankomat" 6

EU kao Vučićev „bankomat“

Tema Mosta Radija Slobodna Evropa bila je kako predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uspeva da dve godine nakon ruske agresije na Ukrajinu i dalje sedi na dve stolice - jednoj zapadnoj, drugoj ruskoj i kineskoj.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.