Kakvu je poruku Vučić poslao odlikujući Handkea?

Ostavite komentar


  1. Imao bih samo jedno pitanje za gdju Stojanović:
    Kako se osećala kada su padale bombe po Srbiji 1999. godine?

  2. Čudno tumačenje situacije, i izvrtanje činjenica bez konkretnih dokaza, pomalo me je stid što je Danas objavio ovakav tekst.
    Koliko je Srba proterano iz Hrvatske? Koliko iz Slovenije? Koliko iz Federacije? Koliko je Srba proterano sa Kosova?
    Žene u crnom i slične organizacije ne postoje u tim državama, strogo su zabranjene. Ćirilica postoji u zakonima Hrvatske, ali ne i u praksi!?
    Ja poznajem Hrvate, Muslimane, Mađare, Rumune, Bugare, Rome…koji žive u Srbiji slobodno, izjašnjavaju se o svojoj nacionalnoj pripadnosti i veroispovesti….a u Split odete sa BG registracijama i to je provokacija!!
    Tokom sukoba u BiH bilo je mnogo nevinih žrtava, ali favorizovanje pojedinih nacija, a poništavanje nevinih žrtava druge nacije meni lično gore je od fašizma. Svaka nevina žrtva zaslužuje poštovanje i prvadu, ali žene u crnom to ne vide tako. Handke se zalagao da Srbi i Srbija imaju tretman kao i sve uređene zemlje, nažalost do toga nije došlo, i imamo šta imamo. Po Handkeu do ratnih sukoba nije trebalo ni doći, a sa malo razuma mogli smo rešavati statuse kao Češka i Slovačka…no usijane glave na svim stranama uspeli su uvući nacije u nepotrebne sukobe. Krivi su lideri na svim stranama, bez izuzetaka!

    1. Ovaj članak je loša procena uredništva Danasa. Svako ima pravo na mišljenje, ali ne zaslužuje svako da mu se objavi članak na naslovnoj strani .

    1. Ta stalna priča o nekakvom fasizmu i antifasistickim tradicijama je i dovela do toga .da mu se dele odlikovanja.Nije Handke ljubitelj ni Ljotića ni Hitlera već Staljina , Tita ,Kastra i
      Čaveza.Kad,nazovi,ozbiljnim intelektualcima nije jasno da se Milošević ispilio iz njihovog
      gnezda,i da je Srebrenica i ostali zločini samo nastavak komunističkog divljanja iz 1944 i
      1945.Sa tim zločinima ideologija LJotića nema nikakve veze.Svi ratovi 90-tih su pokušaj
      očuvanja komunizma,gde je tadašnji srpski režim,doduše izdašno ,materijalno i moralno
      potpomagan vojnim strukturama iz Kremlja,završio u
      nacional-komunizmu(boljševizmu).Takođe mi smeta i to uporno nazivanje,tih
      nacional-boljševičkih organizacija desničarskim.Svi su desničari a svi se kunu u sve
      preostale boljševičke režime.(Rusija,Kina,S.Koreja,Venecuela,Kuba itd.)Nadam se da ćete
      mi ovaj komentar objaviti,sobzirom da prošli o Handkeu niste.

  3. Bravo Danas!
    Nobelovac je za vas uvek odvratan ako ima razumevanja za Srbe!
    Volim da Vas citam jer niste tolet papir kao druge novine ali sve se vise vidi Vas autosovinizam od kojeg mi se povraca!

  4. i pisac goran babić je bio uz i za Vožda
    gde je njemu odlikovanje
    ili će dobiti samo mineralnu
    karađorđe?

    1. Gospodo iz „Danasa“ bilo bi dobro da neko od vaših novinara napravi osvrt na zločine koje su urađeni nad Srbima.Uzmimo npr.stradanje Srba u mestu Garavice pored Bihaća u leto 1945.Tada je na teritorij današnje BiH koja želi postati građanska i multietnička država pobijeno preko 12 000 Srba.Među stradalim je bio veliki broj dece i žena.Intersuje me šta zločin u Srebrenici čini genocidnim, a zašto zločini u Garavicama to nisu.

  5. Saša Stanišić rođen 1987 godine u Višegradu od oca Srbina i majke Bošnjakinje (izbegli od rata 1992 iz Bosne u Nemačku) dobitnik nagrade na sajmu knjiga Lajpcig 2014 godine i „Deutschen Buchpreis“2019 te godine za najbolji roman godine na nemačkom jeziku „Herkunft“ (Poreklo)
    Stanišić je kritikovao Handkea zbog podrške srpskim nacionalistima poput Slobodana Miloševića.
    Stanišić je živeo u Bosni i doživeo strahote rata , on i njegov otac Srbin i njegova majka Bošnjakinja, dal je moguće da Handke bolje poznaje uzroke i posledice rata u Bosni a živeo je u Austriji 500 kilometara od mesta događaja, bolje nego Stanišići koji su bili u epicentru događaja? Stanišić ,poznat i priznat književnik (u Srbiji na žalost ne) zastupa naspram Handkeovog, dijametralno suprotan stav!
    Kome verovati? Austrijancu posmatraču sa strane, ili Srbinu neposrednom očevidcu? Obojica pisci, književnici, intelektualci!

    1. Непосредан очевидац који је имао пет година када је отишао из Босне! Да ли неко може да смисли било какав рационалан разлог против Хандке, а да то није овај сведок од пет година или расправе о моралу Филипа Давида коме морамо да верујемо на реч да је морална особа?

  6. Botovi poceli da citaju danas…mozda ce im nesto od procitanog ostati?

    1. Nadam se da postoji srednji put, koji nije ni Vučić i njegovi primitivci, ni ostrašćeni (ko zna iz kojih razloga) pojedinci koji pljuju po nobelovcu.

  7. Peter Handke dobitnik Nobelove nagrade 2019. Sada ga neko iz Srbije napada što je dobio visoko odlikovanje te zemlje. Njega dokazanih prijatelja koji je podigao glas u našu odbranu kada nam je bilo najteže
    KO JE OVDE LUD. Hoćete li objaviti

  8. A, gde su sagovornici koji imaju suprotno mišljenje? Bio bi zadovoljen novinarski kodeks i profesionalizam, kojeg su vam puna usta.

  9. С. Зајовић, Д. Стојановић и М. Бешлин! Па треба ли још неки коментар на ова три имена? Да сте нашли три случајна пролазника у три случајна града у било којој држави света укључујући чак и БиХ или Хрватску не би чули оволико зла, мржње и лажи колико су ово троје излучили! То троје људи су отровани мржњом и њихово мишљење нико озбиљан не сматра вредним помена! Преносећи њихово мишљење сте се осрамотили како кажу деца „за све паре“!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.