Kina kao Vučićev ratni saveznik

Ostavite komentar


  1. Od dnevne štampe citam isključivo :DANAS: ali ne mogu da verujem da u ovakvim uslovima zivota i u vanrednom stanju kakvo stanovnistvo nije dozivelo VI pišete ovakve gluposti. Da debelo sam orotiv Vučica i njegove vlasti ali to je u ovim trenucima nebitno. Vas sram neka je ako imate i malo obraza na ove budalastine koje objavljujete

    1. Nemoj tako,moraju ljudi da pišu šta im Djido naredi… Evo,ni reč nisu napisali o dvojici Nišlija koji su izlečeni od virusa,to nije vest (kao da ih je Vučić lečio, a ne lekari).Eto,ti si protiv Vučić, ja sam protiv Djida, ali ako Djido donira nešto u za bolnice,zašto bih ga napadao da hoće neki politički poen,drugo je što se ne slažem sa njegovom politikom.O,politici drugom prilikom…

      1. Aca i Ljubiša kao da tumače neki drugi tekst….ni u jednom retku nije pomenuta Kina u negativnom kontekstu, naprotiv, dok EU jeste. A to što su dvojica obolelih preživela, zaista nije vest jer smrtnost kod ove pošasti iznosi između 3 i 5 posto. Nisam Danasov „advokat“, ali smetaju mi funkcionalno nepismeni koji su poput svog predsednika eksperti za sve.

      2. Klanjate se Kini .a od njih je i pošao virus.Krivi su jer su krili i nisu oge zemlje

        bjavili ,a onog liječnika su zatvorili kao izdajnika.Kasnije se ispričavali.Šalju oni i u druge zemlje koje ne mogu same.

        1. A,jesi 100% sigurna da je sve počelo u Kini, i da su Kinezi najodgovorni za sve?

  2. Pratim vašu štamu ali ovaj vaš naslov je prevršio svako ljudsko i etičko ponašanje. Tekst ovog puta nisam hteo ni da čitam (Kina kao Vučićev ratni saveznik) pa Vas molim da budete objektivni i uvedete lepe vesti, kao i u datoj situaciji izveštavate ljude o trenutnom lepim događajima. Pustite sad politiku, ljudskost je u pitanju.

    1. Ne napadajte “Danas“,moraju da pišu šta im se kaže,jer drugi misle umesto njih,inače pada berba ušiju.

    2. Ne vredi ovakvima (koji na kraju odobravaju i ove komentare), koji sebe nazivaju novinarima bilo šta govoriti. Od sopstvene mržnje, političkog angažmana umesto novinarstva ne umeju da nađu granicu svoje bestijalnosti. Ovakav naslov treba sebi da zalepe na ogledalo kad se jutrom probude da se podsete kakvi su ne-ljudi

  3. Sta ce bre Vucic i koga da pobedi? U krusevackoj bolnici zdravstveni radnici nemaju ni maske, ni rukavice, o ostalom i da ne pricam. Nece On nikoga i nikada pobediti, narod hoce.

    1. I,tebe mogu da nadju lako zbog širenja lažnih vesti… zato nemoj da lažeš.Još samo da I.T. potvrdi tvoju informaciju,pa da vam neko i “poveruje“.

      1. Buljiša pa jesi li iz Trstenik ili iz Kruševac? Odluči se bre ljubišga od kude si bre.

    1. Koji bre Putin od četiri stolice na kojimal je hteo da sedi EU Amerika Rusija Kina ostalo samo malo Kineske stolice tako da će još malo sa golim dupetom na zemlji

  4. Ispustili ste i neke druge činjenice;posle epidemije virusa u Kini,Srbija je uputila pomoć(šta i koliko nije objavljeno?).Drugo,Kina je uputila pomoć i drugim ugroženim zemljama(pročitao sam za Crnu Goru,BIH……).To govori o Kineskoj širokogrudosti i spremnosti da pomogne bez ucenjivanja ili interesa(kao jedna druga velika sila).

    1. Zar vam je zaista trebao pvaj tekst kada zivimo u pvom haosu.A Kina zaista ceni prijateljstvo Srbike i salje pomoc i u opremi i strucnjake loji su mam vise nego neophodni.Obim tekstom ste zadovjili samo one vecite kriticare koji osim mrznje memaju nijedan drugi osecaj.Trebali bi ste se izvinuti gradjanima Srbije zbog ovog teksta.

  5. Ja sam radovao Nedavno sto sam “ pronasao „. Danas jer mi Se cinio “ osvezenjem’ Nakon toliko primitivizam zatupljenosti sto pojavljuju u Politici Kuriru u Vecernjem i jos kojim lokalnim izdanjima! sada Nazalost vidima da i vas polako zarazio „sidrom .“ Jednoumlje „iz spomenutih listova, ! Interesantno JE i vas nacin Cenzure! Ako vam nesto ne pase “ ponavljate ko papagaj“ CINI NAM SE DA STE VEC PISALI O TOME “ PA STA ONDA?!Ostanite sto ste bili ili“ zatvorite radnju“ nepotrebno je da idete putem g.n. ZATUPLJENIH AV – cev stampi!!!( Procitajte komentare npr. U Politici?)

  6. Strasno kakve sve naslove mozemo procitati u ovim teskim trenucima za sve nas. U ovom trenutku je politika najmanje bitna i vasu mrznju prema predsedniku ostavite za kasnije ako vec morate da je ispoljite. Kina je poslala znacaju pomoc nasoj drzavi i hvala im na tome od velikog je znacaja za sve nas.

    1. A mi ostali mislimo da bi Vojislav Seselj trebao takodje da pruzi pomoc nasoj drzavi, primi nazad svog pitomca, i resi nas bede posle 30 godina cobanskog ‘predsednikovanja’?! Kina ocigledno ne moze ni samoj sebi da pomogne, a jedina vidljiva ‘pomoc’ za koju znamo, je onaj ‘Zuti Oblak’ iznad Bora za koji se pravi luda?!

  7. Kina je jos jednom pokazala da je uz nas i u dobru i u zlu. To što list Danas želi da tu činjenicu želi da predstavi u nekom drugom kontekstuu to govori samo njima, da ovaj teški momenta unosi nešto što nema potrebe.

  8. A braca Rusi? Pored jednog brata mora se traziti drugi? Tako je bilo u bivsoj nam YU. Braca Slovenci, Braca Hrvati… Sto pedeset hiljada mrtvih i ko zna koliko obogaljenih. A Srbija uvijek bira nekoga da bi bila protiv nekoga. Mozda vama to izgleda normalno ali nikom vise.

  9. Ovome treba dodati i ozbiljno zalaganje Merkelove u pomoci narodnjackim partijama sirom istocne i centralne Evrope(koje su samo na papiru proevropske). Izbori u Hrvatskoj su bili odlican primer toga gde je HDZ bio jasno favorizovan.

  10. Ovo je rat koji mora hrabro i pametno da se vodi i da se pobedi. Hvala Kini!

  11. Pokazuje se da onaj ko ima najjaču tehnologiju zadobija i ideološku moć nevezano na kojim idejama je zasniva.

  12. U ovako teškoj situaciji se vidi ko je spreman da pomogne i ko je istinski i pravi prijatelj našeg naroda.

  13. Ovih 7,5 miliona eura nisu i jedina pomoc EU, sve bolnice u Srbiji su obnovljene parama EU, rbija j edobila n apoklon 120 vozila hitne pomoci od EU, od toga pola je sa respiratorima, a o ranijim decenijskim ulaganjim ai pomaganjima da se ne prica. Niko se ne ljuti sto on trazi pomoc i od <kine, narodu treba pomoc ma otkuda dosla, ali se ne moze tek tako zaboraviti sve pomoc koja decenijama stize od Evrope, ili Vucic misli da Evropa to mora. Uostalom, dao je stotine miliona za stare ruske ratne aviione, cak i podbarmbene sisteme kupuje, bilo je prece oboviti bolnice i uloziti te pare u zdravstvo. Srbiju nece niko bombardovati , a i d ahoce ruski rashodovani skupi rsuki avioni joj nece pomoci.

  14. Poštovana redakcijo, možda bi trebalo da razmislite o tome da ukinete komentare, barem tokom vanrednog stanja. Verovatno ste primetili i sami da uglavnom pišu SNS botovi. Kako jedan od sve ređih pametnih komentatora, povodom nekog dugog teksta, reče: „Možda koronu i preživimo ali on će nas dotući“. Nije mnogo utešno što će, kad završi sa nama, na red doći i botovi.

  15. Kina je pokazala solidarnost i dokazala da nam je veliki prijatelj, veliko im hvala na tome!

  16. Nikako da kontam koliko brace ima gospodin Vucic, te Puti, Djin Pin, Erdogan, neki sultan iz Dubaja i puno drugih.! pa covek da se plasi, jer svi ovi mogu da traze deo ,,nasledstva,, od Srbije.!

  17. Bravo za gospodju Jasminu,tekst bez mnogo politike ali sa puno istine o Europi i njenoj „ljubavi“prema Srbiji,od 2000 god.nas „primaju“,na raspolaganju si imali razne politicke vlasi u Srbiji,sad kao tu je i 2025 i ko znz jos koja.Izgleda da je Srbija virus za Europu,pa zasto im onda smeta Kina u Srbiji.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.