Klubu generala i admirala Srbije se osipa članstvo

Ostavite komentar


  1. Vulin uskoro dobija i Medalju tetke iz Kanade tako da uz generalsku njegova „Mirina vitrina“ sa nagradama za gubljenje vremena i narodnih para postaje jos bogatija za jos jedno priznanje.

    1. A medalja se zvanično zove „На основу Правилника о врстама признања и критеријумима за њихову доделу разрадили смо дизајн, изабрали најповољнијег извођча и урадили прву серију медаља српских генерала и адмирала „Цар Душан Силни“. Ovo je pisalo 2015.godine. Dakle kao da nisu bili generali JNA već srednjevekovni vitezovi ili misle da naziv medalje odražava njihovu veličinu.

  2. Drago mi je da medju generalima i admiralima ima moralnih ljudi koji obraz nisu prodali za jos neku privilegiju uvlacenjem dezerteru i vodji.

  3. Ne sećam se da se neki od „žutih“ generala oglasio kada su rehabilitovani četnički zločinci iz ww2 na čelu sa Dražom, iako su, do čina generala, bar 3 puta morali da polažu „Neretvu“ pa vrlo dobro znaju ko je bio na kojoj strani. Znaju svi ovde potpisani da je po naređenju generala Mihailovića najmanje 25000 četnika tokom „Neretve“ u zajedničkim borbenim linijama, sa Nemcima, Italijanima i ustašama, napadalo jedinice NOV. Znaju „žuti“ generali i da je Vulin poslao na Ravnu goru 2 puna autobusa sva tri roda vojske, da se poklone Draži ali se ni tada nisu oglašavali. Te sede glave su se, sve do jednoga, zakleli na vernost SFRJ. Jedino što im smeta je potpuno nebitna politička i državna ličnost.

    1. Svaka reč Vam je na mestu. I pitanje, nevezano da li su žuti pa sada poplavili, pocrnili ili u šarenim bojama jer oni ih ionako menjaju, ali zar Klub generala i admirala nije imao toliko kolektivne pameti pa da izda barem saopštenje kojim izražava neslaganje da odavanjem počasti DM na Ravnoj gori i to u isto vreme kada predsednik Srbije ima počasno mesto pored Putina na paradi pobede upravo nad nemačkim okupatorima i njihovim saveznicima i slugama.Mogao je Putin da preko ambasadora uputi svoje zgražavanje Vučiću ali verovatno je reka “ ma pusti duduke neću sa njima da se zamajavam“.

    2. Postovani Obrade,zar Vi jos uvek zivite u doba partizana i cetnika?Zar Vi smatrate da su te sede generalske glave potomci partizana i da moraju strogo da se distanciraju od Draže?
      Prošlo je to vreme odavno.Probudite se.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.