Ko misli da je bolji premijer od Kurtija? 1Foto: Printscreen Klan Kosova youtube

Kandidat DPK za premijera Kosova Bedri Hamza rekao je da je bolji od aktuelnog premijera Aljbina Kurtija, i da je ostvario bolje rezultate na kojoj god poziciji da je bio, piše Kosovo online prenoseći Ekonomiju onlajn.

Hamza je rekao da ima bolji tim od Kurtija, kao i dobar, merljiv i racionalan program.

„Prvi mandat je poverenje, a drugi mandat će biti evaluacija. Oni će biti ocenjeni za dostignuća u privredi, za rezultate u obrazovanju, stanje u zdravstvu i da ne pričamo o spoljnoj politici i članstvu u bilo kojoj važnoj međunarodnoj instituciji“, rekao je Hamza.

On je kazao i da bi bio bolji premijer od predsednika DSK Ljumira Abdidžikua, rekavši da ima duže iskustvo u institucijama.

„Siguran sam da imam duže iskustvo u institucijama, u donošenju odluka i kao rezultat toga znam Kosovo pre rata, posle rata, pre nezavisnosti i od 2000. godine imam kontinuitet bez prekida na lokalnom i centralnom nivou i to mi daje prednost da iz dana u dan imam najjasniju i najtačniju viziju za budućnost“, istakao je on.

Što se tiče predsednika ABK , Ramuša Haradinaja, iako je neko vreme bio ministar u njegovoj vladi, Hamza je rekao da ovaj put neće biti na čelu vlade.

„Poštujem prošlost Haradinaja i njegove porodice. Oni su dali veliki doprinos slobodi zemlje. Radio sam sa njim. On je jedan deo mandata bio premijer, a ja sam bio ministar finansija. Haradinaj ovog puta neće biti premijer“, naveo je Hamza.

Kritikovao je predsednicu Kosova Vjosu Osmani i istakao da u nekim slučajevima nije odigrala svoju objedinjujuću ulogu. On je rekao da je Osmani nekoliko godina zaredom blanko pristalica politike Kurtijeve vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari