Lavrov: Čudna izjava Zorane Mihajlović da nisu hteli da me vide u Beogradu, kao da sam se ja sam pozvao 1Foto: EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nazvao je veoma čudnom izjavu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović, koja je rekla da bi njegova poseta Beogradu zakomplikovala situaciju u Srbiji i da je dobro što odložena.

Potpredsednica Vlade, gospođa Mihajlović, dala je veoma čudnu izjavu da nisu hteli da me vide u Beogradu, kao da sam se ja sam pozvao. Ona je dalje rekla da ako Lavrov kaže da je prijatelj Srbije, nije trebalo ni da pomisli da dolazi kod nas kada smo pod pritiskom da uvedemo sankcije Rusiji“, rekao je Lavrov u intervjuu za NTV, prenosi Sputnjik.

„Ako si prijatelj, nemoj da dolaziš kod nas, jer će tvoja poseta iritirati Zapad, i to je sve“, objasnio je Lavrov logiku ministarke Mihajlović.

Zorana Mihajlović reagovala je na ovu izjavu rekavši da je ne razume, te da je sasvim jasno da bi poseta ruskog zvaničnika u ovom trenutku štetila Srbiji kao i da je Rusija ugrozila teritorijalni integritet Ukrajine.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/mihajlovic-poseta-ruskog-zvanicnika-nista-dobro-ne-bi-donela/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari