Ledine – Svi smo mi Beograđani

PROMO TEKST
Beograd - da se ja nešto pitam

Ostavite komentar


  1. Da se ja nesto pitam ponistio bi sve ovdasnje diplome koje daju lokalne skole arhitekture a ostecene uputio u uredjene drzave na doskolovanje. U najmanju ruku ne bi im padali na pamet ovakvi besmisleni i infantilni tekstovi o nekakvim kucicama i cvecu ni na cemu. Ahitektura bez valjanih pravnih temelja uvek rezultira u arhitekturu stracara. Ledine su samo ono ruglo koje je nekad neko primetio pa ga izmestio dalje od ociju zvanica. U medjuvremenu ruglo je postalo standard, uslo u naviku i po naduvenom gradu se rasulo kao osip od zaraze. Kad je stanovanje u pitanju, izuzev famoznih"stambeno poslovnih" zgrada sva je gradnja u rukama polupismenog ““samsvoj majstor““ sveta. Za njima idu urbanisti i trasiraju i umecu sta se moze umestiti i udenuti. I izdaju im ozakonjenja u zamenu za glasove na vecito predstojecim izborima (naravno nesto i u kešu)…

  2. Текст је баш леп! Једино, насеље Ледине је настало исељавањем "преко ноћи" житеља из уджерица које су се налазиле на почетку Бранковог моста, са десне стране ка Новом Београду, тамо где данас постоји "Обелиск" првој конференцији несврстаних.

  3. @pravna nedodjija bla bla

    od nesposobnih bg arhitekti, iz soc realističke bg arhitektonske škole, inače glavni saradnici udbe u svoje vreme, odvratniji su mi samo ovi koji bi rušili privatnu imovinu, večno ometali ozakonjenje i sredjivanje pravnih odnosa u urbanizmu kao temelju srdjivanja države, i držali Srbiju večno u ““ozakonjivanju““ a sve jer su im ugroženi lični interesi.

  4. Jako lep tekst i pogotovo zaključak. Kao Surčinac, koji je decenijama putovao svaki dan pored Ledina, podržavam Ledince da se udruže, istaknu svoje ljude i traže od opštine Novi Beograd normalne uslove za žviot u Ledinama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.