Macura: Bivša vlast je pokušala da izmanipuliše sve učesnike protesta

Kopredsednica Stranke moderne Srbije govori za Danas

Ostavite komentar


  1. jel ima još iko da sumnja da su ovi vučićeva opozicija. mislim da je posle ovoga i poslednja sumnja u to uništena.

  2. U odnosu na današnju (SNS) prethodna vlast su bili: SNS (nije greška i prethodnu su oni činili), DS, DSS, SPS, KPJ. Dakle, na koju prethodnu vlast misli? Pored toga, da ne zaboravimo, kao članica ‘Dosta je bilo’ (u čijem rasturanju je učestvovala kada je DJB postao opozicija) bila je u vlasti (u prvoj SNS vladi Radulović je bio ministar a DJB deo vlasti). A što se tiče sadašnjeg učešća i lične koristi ove stranke i gospođe Macura je podatak da u skupštini imaju 6 poslanika (redovno primaju novac iz budžeta, pa ne znam kako onda ne dobijaju ništa?).

    1. Proverite iznesene tvrdnje bar na Guglu pre objave, nije tesko. DJB nije ni postojao 2013. dok je Radulovic kao nezavisni strucnjak bio ministar privrede. Ako nesto ne postoji, ne moze da bude „deo vlade“. DJB je od pocetka opozicioni pokret i nije ucestvovao ni u jednoj „vlasti“ ni vladi.

    2. Svileni, malo vise da obratis paznju na iznesene podatke. DJB nikad nije saradjivao sa SNS. Od pocetka, od 2014. god su opozicija.

  3. Ne znam zbog čega,ali kad god vidim ovu prevrtljivicu prva mi je pomisao da je zapravo najbolje i najpravednije da vučić vlada doživotno.
    Mi, jednostavno, nismo narod koji zaslužuje nešto bolje i poštenije, moralnije i normalnije, pametnije i obrazovanije od vučića i njegove kamarile.

    1. A kad vidite Mariniku, Jeremića, Vučića, Maju, Stefanovićku, Đida,…?

  4. Bravo Tatjana! Imate sigurnih sedam glasova od mene i moje porodice. Ove dilbere iz vlasti i tzv. prave opozicije ne možemo više ni da smislimo. Pu, pu, daleko im lepa kuća! Raspitao sam se o rukovodstvu Stranke moderne Srbije i uverio se da su sve kvalitetni i nekompromitovani ljudi. Ostvareni u svakom pogledu, i kojima političarenje nije način da obezbede „prehranjivanje“ za sebe i svoje bližnje. Ali najviše nas je oduševilo to što nemate samodržca kao ovi što imaju Vučića, Dačia, Palmu, Krkobabića, Vulina, Đilasa, Jeremića, Šapića, Čanka, Živkovića itd. Vi ste evropska Srbija. Svi ostali su lažovine i politiki sgubidani!

    1. Macura svojim karakterom i zalaganjem odaje utisak stamene i postene osobe. Uvek vedra i spremna da odgovori na pitanje naroda i pokaze im put. Kad gledam TV, a nje nema znam da ce taj dan da mi propadne. Sunce ne sija ako nije moderno kao sto Srbija ne moze bez Moderne Stranke. Zivela Tatjana, mame su zakon, a glasovi vazni.

    2. Kako da ne. To su izdajnici koji su postali donekle popularni na ledjima Radulovica a posle ukrali mandat. Stvarno su nekompromitovani…

  5. Zaista je interesantan politički diletantizam ili zlonamerno plasirana infantilnost u izjavama pojedinih lidera, bilo značajnih, bilo beznačajnih pokreta i stranaka. Bojkotom izbora ostavlja se mogućnost da se jednog dana zakonski ponište sve odluke i ugovori koji su potpisani od strane vlasti i koji su štetni po građane Republike Srbije. U tome je suština bojkota! Izlaskom na izbore biće dat pun legitimitet sadašnjoj vlasti, tako da ni jedan potpisani, štetni ugovor neće kasnije moći da bude poništen. Zanimljive su i jezivo neiskrene izjave da će stranke u skupštinama i institucijama moći da se izbore za bilo šta osim za pojedinačnu i ličnu korist. Da je do sada opozicija mogla da uradi bilo šta ili da kontroliše bilo koga, ne bi ni izlazila demonstrativno iz istih. Jedan turski, ugledni, novinar izjavio je, vrlo iskreno i nezvanično, da je najveća greška u turskoj istoriji bila ta što su nas držali pod okupacijom 500 godina. Kaže da im treba još 500 godina posle toga da se oslobode svih posledica našeg lošeg mentaliteta. Zato i jesmo tu gde jesmo, sve dok, uskoro, ne budemo više ni tu!

  6. Ova gospođa zajedno sa ostalih pet odbeglih poslanika iz DJB ne bi videli skupštinu da nije bilo Saše Radulovića. Mi koji smo glasali za DJB glasali smo za Sašu, ne za njih.

    1. Glasaj ponovo. Usreći se! I usreći onog Crnogorca koji je rođen u Bosni a radio u Americi, i otud jedva utekao u Srbiju.

  7. Tesko da bilo kome moze bilo sta da se veruje. Srbija je razorena materijalno, duhovno i moralno. U Srbiji tek treba da se formira snaga koja ce Srbiju vratiti na put dostojanstva, pravne i savremene drzave. Do tada stanje postkomunistickog haosa bivsih komunista razdeljenih u nekakve patrije i stranke i dalje traje kao i nestank Srbije kao drzave i drustva slobonih gradana sto je i bio cilj okupacionog komunizma.

  8. Otvorena obmana javnosti. Nije tacno da ne dobijate „ni dinar iz budzeta“. Imate 6 poslanickih plata u Skupstini, od kojih odvajate pozamasan deo za finansiranje rada. Dobili ste od grada Beograda prostorije na koriscenje, valjda kao zasluzna „opozicija:“. Objavite komentar.

  9. Sve parlamentarne partije dobijaju novac iz budžeta. Isto tako sve izborne liste;partije, koalicije… bez obzira da li su u parlamentu ili ne dobijaju novac iz budžeta za predizbornu kampanju.

    1. Sve liste koje budu proglašene i nađu se na glasačkom listiću, dobijaju od RIKa isti iznos za predizbornu kampanju. Ali oni koji osvoje manje od 1% glasova, moraju ceo taj iznos da vrate RIKu. A naravno da parlamentarne stranke dobijaju novac iz budžeta, srazmerno broju poslanika, ali Gđu Macuru ipak najviše interesuju poslaničke prinadležnosti (iliti plata), a sve ostalo je bla, bla…Ne treba da dajete prostor ovakvim likovima!

  10. Kad ste već u skupštinskim klupama.pokušajte da vlast vrati stari zakon o TV taksama čl.42zakon o javnim medijskim servisima gde su po novom izbrisani članovi porodicnog domaćinstva ,tako da od 2015 god. Teški invalidi koja su deca plaćaju TV taksu jer se navedeni zakon ne odnosi na njih kao da oni ne žive u zajednici sa svojim roditeljima.

    Drugo.:tuđa nega i pomoć je u oktobru umesto povećanja ona je umanjena za 0.5%

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.