(MAPA) Koja ruta je planirana za peti protest "Srbija protiv nasilja" 3. juna? 1foto Aleksandar Roknić Danas

Ne davimo Beograd saopštio je da će novi protest „Srbija protiv nasilja“ biti održan u subotu od 18 časova, mesec dana posle pucnjave u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, zbog čega se građani pozivaju da ponesu cvet, kako bi odali počast žrtvama, ali i da spreme poruke za šefa države Aleksandra Vučića.

Protest počinje na platou ispred parlamenta u 18 časova, a ruta skupa je: Narodna skupština – Bulevar kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta – Beogradska ulica do Slavije – Ulica kralja Milana, i na kraju se pravi prsten oko zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

U saopštenju se navodi da je Vučić danima manipulisao zahtevima protesta, pozivao na lažne razgovore i govorio da želi da čuje šta smeta učesnicima protesta.

Pošto u tajnim razgovorima ne želimo da učestvujemo, pozivamo građane da u subotu javno i zajedno poručimo Vučiću šta nam smeta i zbog čega smo se okupili na protestu “Srbija protiv nasilja”, tvrdi se u saopštenju.

Pozivamo vas da spremite poruke za Vučića, zbog čega protestujete, zašto ste nezadovoljni, šta mislite da mora da se uradi, da mu napišete pismo, zahtev ili da mu izdate račun, navodi se u saopštenju, uz poruku: Molimo sve građane da pokažu najveću moguću odgovornost prema mirnom i nenasilnom karakteru protesta. Režim nema nikakav odgovor na ovo i najviše bi voleli kada bi došlo do nasilja ili incidenta.

(MAPA) Koja ruta je planirana za peti protest "Srbija protiv nasilja" 3. juna? 2
Foto: Google maps

„Organizatori pozivaju građane da zbog osetljivosti trenutka u kome se protest dešava pokažu dodatnu dozu odgovornosti i da se u slučaju bilo kakvih provokacija odmah sklone od provokatora, izoluju ih i ne dozvole im da protest izmanipulišu“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari