Marinika Tepić: Niste me uplašili, neću stati 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Neću stati, nisam se uplašila i nikada se neću uplašiti, kaže za Danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, komentarišući navode iz specijalne emisije u sredu uveče na televiziji Pink.

U pomenutoj emisiji objavljeno je svedočenje Novaka Filipovića iz Pančeva, hapšenog početkom marta pod sumnjom da je švercovao 1,4 kilograma marihuane, a koji tvrdi da je Tepić od njega tražila da „iseli iz Pančeva“ bivšeg urednika RTV Pančevo Miroslava Milakova.

U specijalnoj emisiji pokazan je snimak ekrana telefona na kojem se vide poruke. Osoba „M“ traži od druge da joj nešto obeća. Filipović tvrdi da je reč o Tepić.

On joj odgovara sa „reci“, na šta dobija odgovor „da ćeš da iseliš Miću Milakova iz Pančeva“. Odgovor na to je: „Dogovoreno.“ Milakov je gostujući na Pinku rekao da je zgrožen ovim navodima i zabrinut za svoju i bezbednost onih koji sa njim rade.

Prema njegovim rečima, ove pretnje došle su posle njegovog bavljenja radom Tepić dok je obavaljala funkciju pokrajinskog sekretara za sport i omladinu.

Tepić ovu situaciju povezuje sa najavama predsednika države Aleksandra Vučića, tokom vanrednog stanja, da će se sa političkim neprijateljima pozabaviti kada vanredno stanje bude ukinuto.

– Znam da Aleksandar Vučić ne može da mi oprosti Krušik i raskrinkavanje arapskih poslova u Srbiji a na štetu naše države. Znam da ne može da mi oprosti dokaze o naprednjačkim falangama i batinašima koji zastrašuju, prete i snimaju ljude na skupovima pa ih posle zovu da pitaju zašto su bili na nekoj tribini opozicije. Znam da ne može da mi oprosti što pitam gde je Zagorka Dolovac i u koju pećinu ste je zatvorili. Znam da sve to ne može da mi oprosti i zato uvek kažem neću stati –  navodi ona.

Prema njenim rečima, tužno je da ljude koji su nekada bili dobri sportisti i prvaci države i Balkana, a koji u se možda ogrešili o zakon, službe Vučića, Gašića i Stefanovića teraju i koketiraju sa nagodbom da, računajući na svoju slobodu, optuže nju za neke navodno nasilničke stvari.

– Dakle, neće vam proći i ja neću stati. Niko me nije dosad uplašio a naročito vi sa kriminalcima. I samo vi terajte svoje. Dobro je da se ljudi bude i sve ovo vide. A balon će pući. Izbora nema i još jednom će se dokazati da je sve ovo farsa – kaže Tepić.

Ona je iste večeri na svom Fejsbuk profilu napisala: „Progovorim o Maloviću i SNS batinašima, postanem drž.neprijatelj. Progovorim o Dahlanu, Madalali i Bleru, postanem izdajnik. Raskrinkam Tešića i Vučića – oružje, Libija, odmah kurva i plaćenica. Bila i narko-diler, a uhapšenog zastupa poslanik SNS!  Sad sam nasilnik. Zato neću stati!“

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas oglasio se juče saopštenjem rekavši da su na uništenju svakoga ko digne glavu angažovane službe, uzurpatori nacionalnih frekvencija, tabloidi, ali i  huligani, narko-dileri, kriminalci.

„Kriminalci koji se odjednom, pošto budu uhvaćeni sa kilogramima droge i pušteni na slobodu, sete da treba da optuže nekog iz opozicije da je kriminalac. Ovoga puta je meta Marinika kao najhrabrija žena na srpskoj političkoj sceni“, naveo je Đilas. Kako dodaje, samo najveći zlikovac može ženu kojoj su pretili kriminalci i koja je zbog svoje bezbednosti morala da napusti Pančevo, optužiti da je nasilnik i od  žrtve napraviti krivca. „Ali sve je to džaba. Marinika Tepić neće odustati. Ima podršku porodice i nas njenih kolega, ali pre svega ima podršku naroda. I zato, siguran sam u to, do pobede, do oslobađanja Srbije ona neće stati“, zaključio je Đilas.

Podsetimo, Pink je takođe u specijalnoj emisiji emitovao, uz dramatizaciju, optužbe o nasilničkom ponašanju koje je Lazar Lešnjak, nekadašnji funkcioner beogradske opštine Stari grad, izneo na račun predsednika te opštine Marka Bastaća.

Državna sekretarka obavestila javnost o hapšenju

O hapšenju Novaka Filipovića javnost je 11. marta izvestila državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković. Uz pokazivanje fotografija na kojima su Tepić i Filipović, Popović Ivković je rekla je Filipović, vlasnik sportskog kluba i teretane u Pančevu, prijatelj sa Tepić. Ona je pozvala Tepić da odgovori „od kada datira njeno poznanstvo sa Filipovićem iz Pančeva, da li je on dobio sredstva iz budžeta u periodu 2013. do 2016. i to na osnovu njihovog dugogodišnjeg prijateljstva, dok je Tepić bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu“.

Više naprednjaka uzvratilo saopštenjima

Više funkcionera SNS reagovalo je juče na izjavu Dragana Đilasa da napadi kriminalaca Mariniku Tepić dolaze zbog podataka koje iznosi u vezi sa trgovinom oružja.

Član Glavnog odbora SNS Aleksandar Marković rekao je da Tepić očekuje da joj neko poveruje da su „Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić krivi što je njen najbliži prijatelj već 10 godina bio Novak Filipović“. „Isti onaj Filipović, koji je verno pratio i kao stranački saborac iz partije u partiju redom kako ih je menjala. Filipović istaknuti član Đilasove SSP. Danas Marinika odjednom kaže da je Filipović kriminalac. Montiraju joj ga“, naveo je Marković u saopštenju, prenosi FoNet.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić u odvojenom saopštenju je istakao da bi Đilas umesto da „troši vreme na isprazna saopštenja“, mogao da progovori na temu svojih „drugara i saradnika, koji svako malo završe u nekoj aferi sa drogom“. „Za početak da odgovori na pitanje: kome je Filipović 10 godina bio najbolji drug i pratilac? U čijoj je stranci taj čovek aktivista danas, ko mu daje naloge za ‘specijalne zadatke'“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Orlić.

Oglasio se i potpredsednik GO SNS Milenko Jovanov, koji je poručio da su „Đilas i Tepić izostavili da kažu da li je Filipović bio ili nije bio najbolji drug i pratilac Marinike Tepić 10 godina i kako je to tačno Marinika Tepić planirala da ‘iseli’ novinara Milakova iz Pančeva“, prenosi FoNet. D. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari