Mihailović: I kada bi desnica izašla na izbore u dve kolone ni jedan glas desničara ne bi bio izgubljen 1foto: Printskrin, Instagram, Novi DSS

„Ako desnica izađe u dve kolone, Zavetnici i Dveri u jednoj, a koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS u drugoj, neće ni jedan glas desničara biti izgubljen i rasut, tvrdi za Danas Vojislav Mihailović, lider POKS-a, reagujući na više puta ponovljenu ponudu Zavetnika i Dveri o firmiranju jedne izborne kolone desnice, ali i na pisanje pojedinih medija da se njegova stranka za razliku od Novog DSS zalaže za jednu izbornu kolonu desnice

.

On dodaje da je najbitnije da svaka koalicija opozicije bude principijelna, zasnovana na usaglašenim programskim ciljevima i da bude dovoljno jaka da sigurno prelazi cenzus.

„Naša koalicija NADA jedina nije rasturena posle izbora. Opstaje već tri godine i trajaće i posle izbora. Mi smo otvoreni i za širenje koalicije, ali samo sa onima koji mogu garantovati da posle izbora neće ići u koalicije sa SNS, ni na jednom nivou, jer su državi potrebne sveobuhvatne promene, od kosovske politike do ekonomije i državnog uređenja“ , ističe Mihailović.

Dveri i Zavetnici su, da podsetimo, više puta nudili i pozivali koaliciju NADA na dogovor o širokoj koaliciji, ali za sada odgovor, kako navode, nisu dobili.

Prema nekim spekulacijama, dogovor zapravo odlaže Miloš Jovanović, lider Novog DSS, dok su pojedini članovi POKS-a za širu koaliciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari