Miloš Vučević opet gradonačelnik 1

Do zaključenja ovog broja lista Danas, sednica na kojoj je Novi Sad trebalo da dobije nove organe vlasti nije završena.

Evidentno je da će na čelu grada na funkciji gradonačelnika ostati Miloš Vučević iz Srpske napredne stranke, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu. Najavljene su promene članova gradskih veća, a kako prenosi Informativni portal 021.rs u sastavu će se pojaviti šest novih imena.

Članica Gradskog veća za budžet i finansije biće Aleksandra Radak, član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, a na toj poziciji zameniće Gorana Sečujskog. Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu biće Tihomir Nikolić, umesto Nikole Ćirovića, dok je pozicija člana Gradskog veća za upravu i propise namenjena Milanu Đuriću. Član Gradskog veća za komunalne poslove biće Vladimir Stojković, član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, gde će zameniti Nemanju Vukčevića.

Član Gradskog veća za obrazovanje biće Vladimir Jelić, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, umesto Vanje Vučenovića, član Gradskog veća za zdravstvo ostaće Zoltan Horvat, dok će Predraga Svilara na mestu člana Gradskog veća za sport i omladinu zameniti Ognjen Cvjetićanin. Član Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine biće Mira Radenović, umesto Aleksandra Bašića, dok se imenovanja direktora novosadskih javnih preduzeća očekuju na narednoj julskoj sednici gradskog parlamenta.

U svom ekspozeu pred gradskim parlamentom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević predstavio je program za naredne četiri godine u kojem je između ostalog najavio nekoliko projekata. Među njima su revitalizacija Petrovaradinske tvrđave, potom završetak Žeželjevog mosta, rekonstrukcija Klisanskog mosta, kao i kampusa Novosadskog univerziteta, gradnja zgrade Hitne pomoći, zgrade Muzičke i Baletske škole. Vučević je najavio da će akcenat nove gradske vlasti biti na privlačenju investicija, promociji turizma, ali i podizanju nivoa bezbednosti u gradu.

– Okupila se široka politička grupa stranaka koja je definisala tačke za grad u kojem će građani biti zadovoljni da žive. Želimo da se Novi Sad razvija, da raste, da bude po meri svih nas. Borićemo se za nova radna mesta, za nove investicije, za razbijanje fobija od gradilišta, da se grad razvija, a ne konzervira – naveo je Vučević, čiji će zamenik u novom mandatu biti Srđan Kružević iz Jedinstvene Srbije, nekadašnji direktor Elektrovojvodine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari