Vučić objavio video nezadovoljan kako mediji u regionu izveštavaju o njemu: "Kako funkcioniše svetska fabrika i mašinerija moći?" 1Foto: printscreen Instagram-budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je video na svom Instagram profilu nezadovoljan pisanjem medija u regionu posle njegovog jučerašnjeg obraćanja javnosti.

On je na profilu „budućnostsrbijeav“ poručio građanima da su mogli da vide kako funkcioniše mašinerija laži.

– Poštovani građani Srbije, danas ste mogli da vidite kako funkcioniše regionalna, rekao bih i svetska, fabrika i mašinerija laži, iako sam juče nedvosmisleno na konferenciji za novinare govorio o potrebi očuvanja mira, o tome kako ćemo sve da učinimo da mir bude sačuvan. Govorio sam i da bi usvajanje rezolucije u UN značilo otvaranje Pandorine kutije i nedvosmisleno rekao da to znači veliki broj novih rezolucija pred GS UN. Danas ste mogli da vidite u svim regionalnim medijima, od majki Srebrenice do svih ostalih koji kažu da je Pandorina kutija ustvari rat protiv naših komšija, dalje naoružavanje, iako je bilo potpuno jasno da to veze jedno sdrugim nikakve veze nema“, naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, građani su mogli da vide „i iz nekog Pen centra kako su svi zabrinuti i osećaju se ugroženi zbog srpskog naoružavanja.

„Pogrešili su, nismo mi dobili „rafale“, već Hrvatska, a NATO je taj koji ubrazava svoje programe naoružavanja i protiv toga nemamo ama baš ništa protiv. Mi se uobičajenim, normalnim tokom naoružavamo, onoliko koliko je potrebno da bi jedna mala Srbija mogla, suvrena, nezavisna i slobodna zemlja mogla  da opstane. Ali hajka koja se vodi protiv Srbije, i uopšte nije važno da li je na personalna ili ne, samo pokazuje nervozu onih koji su umislili da će sa lakoćom da ostvare svoje ciljeve, sa sruše Srbiju na kolena da nikada više ne može da se podigne, sa samo Srbija ponižena i poražena može da bude dobra Srbija. A za nas, Srbija nema alternativu. Samo pobednička, a to znači ekonomski uspešna, napredna, suverena i slobodna Srbija je ona Srbija za koju dišemo, za koju živimo i koju volimo više od svega. I na kraju bez obzira na sve fabrike laži, pobediće Srbija“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari