Munib Mujagić novi predsednik opštine Sjenica 1Foto: sjenica.rs/Screenshot

Skuštinska većina u Sjenici, na današnjoj sednici, za predsednika opštine izabrala je Muniba Mujagića, diplomiranog inženjera, kadar Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića.

Mandat zamenika predsednika opštine dobio je naprednjak Zvonko Kočović, ekonomista. Odbornici su izabrali i petočlano Opštinsko veće.

Vladajuća skupštinska većina, pre nedelju dana, održala je konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta, na kojoj su izabrani predsednik Rejhan Kurtović iz SPP, i njegov zamenik Veroslav Karličić,kandidat grupe građana „Zajedno“.

Lokalni parlament u Sjenici ima 39 odbornika,Skupštinsku većinu čini 9 odbornika SPP,po pet iz SNS i grupe građana „Bez diskriminacije – Aladin Dino – Kurtović“, 2 iz SPS i jedan iz grupe građana „Zajedno“.

U prethodna dva mandata, vlast u sjeničkoj opštini predvodila je SDA Sandžaka,koja je sada u opoziciji sa 10 odborničkih mandata. Opozicionom bloku pripda i 7 odbornika iz Sandžačke demokratske partije (SDP).

Novoizabrani predsednik opštine Sjenica, Mujagić nekada je bio kadar SDA Sandžaka i, u jednom periodu, prve decenije dvehiljaditih godina,bio je predsednik tadašnjeg Izvršnog saveta opštine Sjenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari