Napadnute prostorije pokreta SRCE u Vranju 1Foto: Fejsbuk/SRCE Srbija centar

Pokret Srbija centar (SRCE) saopštio je danas da su u noći između subote i nedelje napadnute prostorije Gradskog odbora tog pokreta u Vranju i da je odvaljen metalni stalak sa jarbolima i zastavama, pri čemu je jedna zastava sa jarbolom ukradena.

Ističe se da je simptomatično što je akciju SRCE održanu na gradskom šetalištu u subotu morala da obezbeđuje policija, čije su povećano prisustvo primetili prolaznici.

Navedeno je da je Pokret SRCE 21. februara dobio dozvolu da 25. ferbraura postavi promotivni štand, ali da ih je policija 24. febrauara obavestila da je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) u isto vreme i na istom mestu 25. februara odobrila skup, i da bi zbog bezbednosti bilo dobro da pomeri svoj štand.

Članovi Pokreta SRCE ističu da „naravno da to nisu učinili i da se nisu uplašili“ i pitaju Policijsku upravu Vranje kako je moguće da su na istom mestu i u isto vreme odobrili skup SNS.

„Ako je neko želeo da nam ovim putem i juče i danas pošalje poruku, da zna da smo je primili i da nas nije uplašila. Naprotiv, još više nas je uverila da smo na pravom putu“, poručili su iz Pokreta SRCE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari