Nastavak dijaloga u Briselu: Lajčak završio sastanak s Petkovićem, sledi sastanak sa delegacijom Prištine 1foto Aleksandar Roknić Danas

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, završila je bilateralni sastanak sa Miroslavom Lajčakom i njegovim timom, javlja dopisnica Kosovo onlajna.

Nakon sastanka kosovske delegacije sa Lajčakom očekuje se i sastanak svih strana

U Briselu se danas nastavljaju razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Očekuje se da će glavna tema ponovo biti odluka Centralne banke u Prištini da zabrani upotrebu dinara na Kosovu.

„Idemo u nadi da pronađemo rešenje za dinar, iako nisam optimista, imajući u vidu nespremnost Prištine da kompromisom tražimo rešenja“, rekao je Petković ranije.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u ponedeljak, da će ove nedelje ugostiti glavne pregovarače Beograda i Prišine na novoj rundi razgovora, sa ciljem da se pronađe privremeno rešenje za ljude koji su pogođeni odlukom centralne banke u Prištini da na Kosovu bude ukinut dinar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari