Ne davimo Beograd osudio napad na prostorije stranke Zajedno! u Novom Sadu 1foto: facebook.com / printscreen

Ne davimo Beograd najoštrije osuđuje divljačke napade na prostorije stranke Zajedno u Novom Sadu, navodi se u saopštenju tog pokreta.

„Da li treba da čekamo da neko strada da bismo zauzdali one koji u izražavanju različitog mišljenja vide povod za fizičko nasilje? Vlast je odgovorna za stvaranje enormnih podela u društvu i izazivanje atmosfere linča u kojoj je sasvim očekivano da neko odluči da uzme stvar u svoje ruke i napadne „izdajnike” ili „rušitelje države” kako vlast naziva svoje neistomišljenike”, poručio je Radomir Lazović, narodni poslanik Zeleno – levog kluba Ne davimo Beograd.

„Ovaj napad još jednom je dokazao koliko smo podeljeno društvo, u kom se na različitost, na žalost, reaguje mržnjom i nasiljem – od skupštinske govornice do ulice“, navodi se u saopštenju Pokreta Ne davimo Beograd.

Takođe, napominju da osuđuju svaku vrstu nasilja i pozivaju građane da se „zajedno odlučno suprotstave nasilju, brane javne prostore i štitie slobodu javnog delovanja i kritičkog mišljenja“.

Da podsetimo, vrata prostorija gradskog odbora Zajedno! u Novom Sadu razbijene su u nedelju u popodnevnim časovima. Pričinjena je materijalna šteta, a za počiniocem se trenutno traga. Iz te stranke su poručili da je napad najverovatnije motivisan mržnjom koju vladajuća stranka širi prema opozicionim aktivistima.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari