Zajedno Novi Sad: Mržnja je verovatni motiv za razbijanje stakla na našim prostorijama 1foto: facebook.com / printscreen

U nedelju, u popodnevnim časovima, sekirom su razbijena stakla i oštećena vrata prostorija pokreta Zajedno! u Novom Sadu na Pozorišnom trgu. Predsednik gradskog odbora te stranke Radivoje Jovović kaže za Danas da je napad najverovatnije motivisan mržnjom i netrpeljivošću koju društvom širi aktuelni režim.

„Na snimku se vidi da je u pitanju napad motivisan mržnjom, i da nije u pitanju pokušaj pljačke. Policija je odmah došla na uviđaj. Očekujemo i da sve institucije hitno zaštite naše aktiviste u Novom Sadu, pogotovo znajći koliko je nasilja bilo na ulicama Novog Sada kada su osvedočeni kriminalci tukli građane i naše aktiviste koji su protestovali protiv usvajanja GUP-a“, navodi se u saopštenju te stranke.

„Smatramo da u odnosu na nas ne bi trebalo da bude bilo koga ko ima nekakve lične motive jer se prema svima postavljamo na konstruktivan, prijateljski i komšijski način, izuzev prema ovom režimu, koji na nas usmerava različite pojedince“, dodaje Jovović

Na snimku sa sigurnosnih kamera, koje su objavljene na društvenoj mreži Facebook, vidi se kako mladić, naoružan sekirom udara u vrata prostorija pokreta Zajedno! U trenutku incidenta, na sreću, nikoga nije bilo u prostorijma. Naneta je samo materijalna šteta.

Jovović naglašava da nemaju informaciju o tome ko je napadač, napomenuvši da deluje kao osoba sa značajnim psihičkim problemima, te da nikome od kolega nije poznat od ranije.

„Došla je policija, izvršila je uviđaj. Nemamo informaciju o tome ko je u pitanju. Ono što možemo reći jeste da smo uvereni da je opasna atmosfera mržnje i netrpeljivosti koja se prema opozicionim organizacijama, građanskim aktivistima i aktivstkinjama servira i širi društvom od strane aktuelnog režima“, dodaje Jovović.

Istakao je da širenje mržnje različito utiče na stabilne i nestabilne pojedince, a s obzirom da ne postoje lični motiv ovog napada, nada se da će policijska istraga pokazati da li je postoji politička pozadina.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari