Od 8. januara neće biti naplate osiguranja za automobile koji prelaze administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, rekao je juče ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin. On je naveo da se leci na administrativnim prelazima više ne dele vozačima s informacijama o naplati osiguranja.


„Kako su došli, tako su i otišli istog sekunda prijavili smo to Euleksu, oni su na kraju delovali i to je povučeno nakon reakcije Beograda, Srba sa Kosova i Euleksa“, kazao je za RTS.

On je poručio da ništa što nije dogovoreno u Briselu ne može da bude sprovedeno na terenu, napomenuvši da je stvoreno poverenje između Srba na Kosovu i Vlade Srbije i da oni znaju da svi organi vlade rade zajedno sa njima.

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova, pre nekoliko dana vozači su dobijali letke na kojima je pisalo da od 8. januara počinje prodaja polisa graničnog osiguranja. Predstavnici Srba sa severa zatražili su da policija na prelazima Jarinje i Brnjak prestane sa deljenjem letaka.

U lecima koji su deljeni, između ostalog piše da je prodaja polisa graničnog osiguranja u interesu vozača i da se na taj način pruža pokriće za eventualno nastalu štetu u udesima u drumskom saobraćaju. Letak je napisan na srpskom, albanskom i engleskom jeziku, a deljen je vozačima koji su iz pravca centralne Srbije ulazili preko Brnjaka na sever Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari