Nikolić predložio novi praznik

Ostavite komentar


  1. Zaboravili ste reci da na toj Velikoj skupstini u N. Sadu su bili prisutni samo delegati srpske nacionalnosti.

  2. Pored Srba tu su bili i Bunjevci, Risini, Slovaci, Hrvati, cak I Madjari. Borba je bila za gradjanske slobode. Do 1918. pored Madjara, pravo glasa su imali samo bogatiji Srbi. Nakon ujedinjenja svi dobijaju pravo glasa, osniva se Matica Slovacka, Rusini dobijaju svoj priznati knjizevni jezik…. Svakako nisu glasali samo Srbi, a sve i da jesu, korist su imali I ostali.

  3. Zasto g. Nikolic ne predlaze i 24. novembar kao praznik, Dan Podgoricke skupstine. Iste su bule obje skupstine, ishod je bio odlucen prije skupstine. Ovaj predlog Nikolica, inspirira vojvodjane da se bore za samostalnost.

  4. Kad budete napravili takvu državu u kojoj imamo razloga da se nečemu radujemo i da slavimo, onda predlažite praznike koliko god hoćete.

  5. Toma nema ništa pametnije da radi nego samo daje odlikovanja,putuje i predlaže praznike. To može svako da radi. Beda smo i u vlasti i u narodu.

  6. Ma kakvi, moramo slaviti Tomin rodjendan kao novi praznik, ili eventualno prvi put kad je skoknuo Seselju po burek, pardon, usao u javni zivot. Jer takva jedna pamet, takva sposobnost, to mora da se proslavi! Eno 25 maj je slobodan, jedino ne znam da li je jedan dan dosta – jedno tri dana, ili nedelja mladosti. Da se slavi kao nedelja cutnje i propadanja u zemlju, jer kad Toma progovori svi pozele da cuti i propadnu u zemlju umesto njega.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.