Nismo za to da Šutanovac predvodi zajedničku listu

* Demokratiju guši svaka autoritarna vlast i to je naš izvorni problem * Stavovi Saše Jankovića nisu jasni pa nismo ni bliski * Nisam profesionalna političarka i to neću postati
Vesna Rakić Vodinelić, kandidatkinja Nove stranke za gradonačelnicu Beograda, govori za Danas

Ostavite komentar


  1. Vec sada su poceli medjusobno da se kolju iz opozicije ko ce biti predstavnik a sta ce biti kasnije…..O Boze

  2. Nema nama spasa, jer opozicioni "političari" već i u toku debate pokazuju svoju zajedničku osobinu koja se zove samozaljubljenost, isključivost, pakost, neshvatanje kritičnog nacionalnog trenuitka, a sve u skladu indvidualne isključivosti tipa "ja-pa-ja" i "ili-ja-ili-niko" (aut Caesar, aut nihil). Jedino još nedostaje da se pojavi i zla kob izbora 2012 gospođa Vesna Pešić sa svojim pozivima kojima je ocrnila B.Tadfića i pozvala da se na izborima ili ne glasa ni za koga ili da se glasa "pa makar" za listu SNS i tandem Toma-Vučić, a "samo ne za njega "(BT), t.j. samo da se on skine, a posle ćemo lako…. A sada vidimo koliko je to "lako" postalo teško sa ovakvom opozicijom. Koliko se sećam, imala je asistentkinju, znate joj ime, potsetite se u kontekstu vašeg članka.
    Sve dok bude bilo ovako, Beogradom i Srbijom vladaće A. Vučić, S.Mali, Vesići i ostala bulumenta preletača, vlastoljubaca, nekompetentnih i opskurnih osobina uz pomoć "političkih komentatora" sličnih osobina, na čelu sa, nažalost, čovekom koji je ima diplomu moga fakulteta.
    Gde ćemo svi zajedno na kraju završiti, Bog će sveti znati, jer izgleda da dno i ne postoji, već nešto nama nepoznato beskrajne dubine i prepune mulja političke prljavštine.

  3. Da li se kod ove opozicije zna ko pije ,a ko plaća ili ti ko kosi ,a ko vodu nosi … svi su sve i komunisti i nacionalisti i protestanti…i šta god da čuju da može da se profitira , j…ideologiju važna je lova!

  4. Razne su tu opaske, a sve su koprodukt ličnih sujeta i nerešenih stvari koje će dovesti do potpunog kraha i raspada opozicije.

  5. Ako opozicija želi da osvoji većinu na predstojećim izborima za Skupštinu grada Beograda, onda treba »malo da prouči« kako je i na koji način »naše gore list« Zoran Janković, na izborima za gradonačelnika Ljubljane 2006. u prvom krugu »počistio« sve protivkandidate i to do danas ponovio još tri puta i uvek u prvom krugu, tako da je pitanje, da li će neko smeti da mu stane na crtu oktobra 2018. na sledećim izborima. A kada je Zoran Janković 2006. objavio svoju kandidaturu, mnogi mediji u Sloveniji mu nisu davali šanse na pobedu, čak su ga neki od njih i nazivali »priučeni političar«. Inače, Zoran Janković u svom devetčlanskom izbornom timu nije imao ni jednog političara i nijednu javnu ličnost, ali je zato imao KONKRETAN program od 22 komunalna, infrastrukturna, stambena i socijalna projekta, od kojih je 12 bilo realizovano već u njegovom prvom mandatu. I zato danas mnogi ljubljančani kažu »Bez obzira šta drugi misle o Zokiju, rezultati njegovog rada su i više nego vidljivi«. Zato predlažem opoziciji, da prestane da se »igra žmurke« i ko sa kim hoće ili neće u koaliciju, ko je čiji kandidat za gradonačelnika, koga inače bira 56 odbornika, a ne birači na izborima. Pred birače se ne može izaći sa paroloma kao što su; »bez obzira kako vodili Beograd vodićemo ga bolje nego Mali i Vesić«, »stop partiskom zapošljavanju«, »transparentnost poslovanja«, itd. Pred birače se mora izaći sa konktetnim programom promena koje bi nastupile ako opozicija osvoji 56 mesta u Skupštini grada Beograda.

  6. Potpuno nebitno ko će predvoditi zajedničku listu i da li će je biti. Kao što je nebitno hoće li sa Beogradskim biti raspisani i parlamentarni izbori. Najnebitniji je ishod izbora, jer su u ovoj zemlji opozicija i vlast, opozicija Srbiji.

  7. Misljenja sam da su DS i SNS u dilu kao i SPS. Neko ce od njih pobediti. Gradjani bi trebali biti mudri i glasati za male opozicine partije a ako je neka od njih u koaliciji sa ovima koje sam naveo treba ih izbegavati u sirokom luku. Otkud ova logika? Posle Borisa Tadica na vlast je dosao onaj ko nece dirati Borisa a sad ce doci na vlast onaj ko nece dirati SNS i SPS.

  8. Sve opozicione partije zele da imaju svog kandidata za gradonacelnika sto samim tim dokazuje da nema ujedinjenja opozicije u Beogradu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.