Nova Demokratska stranka Srbije obeležila 30 godina postojanja, među gostima i Đilas i Jeremić 1foto: Instagram

Nova Demokratska stranka Srbije sinoć je u pozorištu Madlenianum u Zemunu obeležila 30 godina postojanja svečanom akademijom, a među gostima bili su i lideri stranaka opozicije, kao i predstavnici vladajuće koalicije, te diplomate, novinari i druge javne ličnosti.

Kako su preneli mediji, na svečnosti su viđeni  i lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, potpredsednik Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević, te predstavnici Dveri, Zavetnici, PUPS-a, kao i koalicioni partneri dela iz POKS-a, na čelu sa Vojislavom Mihailovićem.

Agencije su izvestile da je prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, među njima i predstavnik Delegacije EU u Srbiji, kao i ruske ambasade koji je pozdravljen jakim aplauzom.

Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović u govoru je istakao da ako je nešto čedo DSS-a, onda je to koncept vojne neutralnosti Srbije.

Demokratska stranka Srbije nastala je u leto 1992. izdvajanjem desnog krila tadašnje Demokratske stranke, na čelu sa Vojislavom Koštunicom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari