Novi parlamentarni izbori već 2022?

Očekuje li opozicija koncentracionu vladu i kako će se protiv nje boriti

Ostavite komentar


      1. Kao iskreni vernik, mogu Vam reci da neki buduci izborni rezultat nema veze sa Bogom.
        Ima veze sa onim sta rade i nude opozicija i vlast.
        Ne vidim sta nudi opozicija sem svakodnevnog „Ua Vučić“.
        To nije dovoljno za pobedu.

        1. Ima mnogo više od „Ua, Vučić!“. Na primer, ima i „Vučić i ekipica kradu, haraju i pljačkaju“, zatim „Vučić i ekipica ruše i uništavaju institucije i državu“. Između ostalog, ima „Krušik“, „Jovanjica“, „Telekom“ i „Beograd na vodi“, sve lepo dokumentovano.
          Naravno, samo za one koji hoće da takve stvari čuju i vide. Oni drugi, teško pogođeni akutnim botovsko-sektaško-navijačkim slepilom i hroničnim manjkom mozga, samo ponavljaju stare izanđale mantre, tipa „opozicija nema program“, „opozicija napada Vučića samo zato što ga mrzi“, „Đilas je sve pokrao i doveo srbiju na ivicu bankrota“ i slične baljezgarije, u očajničkom pokušaju da pobegnu od stvarnosti.
          Ali stvarnost je nezgodna i poznata po tome da se od nje ne može pobeći. Ko zavarava sebe da može, na kraju ga ona uvek i obavezno tako ošine, da mu posle još dugo vreme zvoni u glavi!

    1. Kad god bili izbori , sutra, za godinu, dve, tri, SzS-ovce nemaju šta da traže… Nek budu zadovoljni ako imaju 2% podrške, a prelazak cenzusa je za njih pusti vlažni san. Hteli su da spletkare, evo im rezultata.

      1. SzS-ovcce jedva čekaju izbore… da bi ih opet bojkotovali. A, da… nije dobar izborni zakon, koji su oni doneli, i govorili da je najbolji u istoriji srpske demokratije, ali kad su počeli katastrofalno da gube izbore, odjednom taj zakon ništa ne valja.

      2. Da, pod uslovom da se održe pod istim Vučićevim nameštenim uslovima. Što uopšte nije garantovano…

  1. Ne znam sta je tu vec?? To je dve godine, pola mandata. Setite se „demokratske“ Srbije kada smo imali izbore maltene, svake godine.

  2. Izbori će biti u decembru 2021 ili januaru 22. Uzimajući u obzir kampanju koja traje 60 dana do znaci da do izbora ima tek oko godinu dana.

  3. Hoce to Vucic, voli on te igrice, da svako malo organizuje izbore , kao tombolu . Tako on tretira i izbore i podanike.

  4. Da li je Vucicev problem sto vecina opozicije nije uspela preci ni smanjeni cenzus od 3%?
    Gospodo i gospođe iz opozicije a narocito iz bojkot opozicije, sve dok za sve okrivljujete Vucica, vas rejting nece prelaziti 3%.
    Pocistite prvo u svom dvoristu i pokusajte malo biti samokriticni.
    Rezultat ce doci.

  5. Mislim da će novi izbori samo doprineti još boljem rezultatu SNS, sumnjam da opozicija može bolje od ovog što je pokazala 21.06.2020. godine.

  6. Sa ovako tupim nqrodom i lopuzama ima ovaj sizofrenik da jase ovu srbijicu jos pedeset godina ovako,dok sami ne poumiru!
    Komentari sve moj do mojega,bot do bota!

    1. Ne svidja ti se u Srbiji put pod noge pa Putuj Igumane srećan ti put.Vazduh u Srbiji će biti bar malo čistiji.

      1. Na bezvezan način ste takli jednu od ključnih tema – kvalitet vazduha kakav (u)dišemo i povezano sa izborima vazduh u Srbiji će biti čistiji (bukvalno) ne migracijama nego kada „prvi među jednakima“ budu donosili odluke u vitalnom interesu naroda koji ih je birao a neke od tih je da strane investitore zakonski-ugovorima obavezuju na sve mere zaštite čovekove okoline a domaće „neimare“ na plansku gradnju sa obavezom ozelenjavanja oko betonsko-staklenih stambeno-poslovnih skalamerija. Nije sve zeleno samo u (pretežno) bedi“zelembaća“ za kakvu većina prodaje između ostalog zdravlje i život i svoj i svojih najbližih lopurdama bez strategija i ideja osim da se za rok trajanja svojih fotelja nalapaju avansno za 10 svojih pokoljenja,.

      2. Putovace naravno covek, otputovace i moj sin, otputovace sto dalje. Otputovacu i ja a vi ostajte sa vasim picoustim dok ne pomrete od siromastva ili nekog novog bolesnikovog rata…..

      3. Na osnovu Vaše pismenosti, cenim da biste morali da „izdržite“ još nekoliko razreda i završite osnovnu školu.

  7. Nema šanse da 2022. godine Vučić rizikuje da ugroze „svoj rejting“ samo „predsedničkim izborima“. Čekaju nas dve teške godine, jer bez obzria na fiktivni „rast plata“ svako ko je bio u trgovinama video je koliko vredi „vučićeva plata“.
    Sigurno će Vučić organizovati celu bandu da izađe na „izbore“ 2022.
    jer bez bande
    Vučić je običan lažov prevarant i ozbiljno mentalno poremećena ličnost

  8. Sve stranke moraju da shvate da ako stave svoj licni interes ispred drzavnog, ne ocekuju podrsku na izborima.

    1. Ako pretpostavimo da sve stranke imaju takve, loše namere, najmanje što treba uraditi je da se obezbedi redovna smenjivost vlasti, dok se ne pročiste.

  9. Hajde prestanite da pišete gluposti. Kako vas više stvarno nije sramota koje gluposti i izmišljotine pišete. Ko su ti vaši sagovornici koje navodite u tekstu? Nekakva Risanda, koju su izbacili iz više stranaka, ali bukvalno izbacili, onda neka bivša žena koja se bavi kao politikom, između dva prijatelja.. . . . . . ma nebitni likovi totalno. To što će biti izbora, pa ako ne valjaju ovi na vlasti, naravno da treba birati druge, ali šta ako narod većinski opet odabere iste? Šta onda? Onda bih ja vas ukinuo, ugasio, zapalio i porušio zgradu u kojoj radite. E sad da li bi ovaj redosled radnji bio nisam baš siguran, možda bih prvo porušio, popalio. . . a možda popalio pa porušio. . . . u svakom slučaju nebi više postojali nikako i ne biste pisali gluposti.

    1. Pravo demokratsko razmišlanje. Nije ni čudo kada ste član SNS sekte i podržavata najveću kukavicu Vučića koji ne sme da izađe nikom na tv duel. Vi bi samo rušili i palili.

    2. Ajde da se pored Vašeg i ja „prošvercujem“ako mi prođe komentar, na temu demoliranja postojećih medija. Mislim da nas je podosta sa sličnom idejom Vašoj (ali sa malo kuraži) kada su u pitanju tv „Pink“, tv „Happy“, pa „BLIC“, „Informer“, „ALO“, „Telegraf“. To su beznadežni slučajevi po pitanju širenja patologije, laži, panike,primitivizma i bezobrazluka i to hronično uključujući naravno i ovo „vreme korone“. Za „Danas“, „Politiku“ i RTS (verovali ili ne) još ima nade, to bi sa manje ili više preuređenja mogla da bude nova, zdrava medijska slika Srbije.

    3. Ti baš nešto mnogo voliš da pališ i rušiš. Mora da su ti udarali mnofo čvrga kad si bio mali. A i devojčice su ti se smejale. Čujem da se posledice tih stvari mogu lečiti, ali samo ako na vreme potražiš savet u stručnoj ustanovi.

  10. Od izbora zavisi kako će se nastaviti sprovođenje započetih akcija i mera u budućnosti. Narod je sigurno prepoznao entuzijazam i energiju promena SNS-a koja nas vodi u bolju budućnost.

  11. Ispada da je Vucic kriv sto mu narod veruje i sto ne zeli da glasa za druge opcije. Pa gospodo i to je demokratija!

    1. Znate vi dobro u šta srpski „narod“ veruje – 100 eur bespovratno, džakče osnovnih životnih namirnica, parazitsko izmišljeno radno mesto sa 500-1000 eur ali redovnih, kriminalno „poslovanje“ (utaje poreza, dvostruko knjigovodstvo, neprijavljivanje radnika…), „podmazivanja“, „utaljivanja“…kakav crni Vučić Đilas,Tadić,Šešelj, programi,ideologije,“tandara-mandara“…sve to u tri lepe samo da se „snađe“ i „izbori mesto u društvu“. Da ne grešimo dušu 40% je za to svom svojom dušom i telom ali je problem u „ostatku“ koji niti zna za šta je niti da može bolje od ove „zlatne ere“.

    2. Ne piši koještarije. Izlaznost u Beogradu je bila malo preko 30% što jasno govori o „narodu“ koji MU veruje. Od tih izašlih je oko 50% glasalo za Vučića i SNS.

  12. Pa zar nisu to sve spekulacije ? Ne volim kada se nagadja , ali cinjenica je jedna, bili ili ne bili SNS pobedjuje .

  13. Kako god da bude bice kako je najbolje za drzavu , koliko sam primetio ova vlast najvise gleda interese drzave , ne kidaju se za fotelje kao mnoge predhodne vlasti .

  14. SNS-u odgovaraju izbori 2022 godine i mogucnost ulaska opozicije u parlament kako bi rad parlamenta bio kompletniji.

  15. Pitanje je šta će biti za dve godine gledajmo sadašnjost i rezultate, danas dobijamo novu vladu koja može biti i te kako dobra

  16. Ugledajte se malo na sadasnju vlast , iyvucite pozitivne zakljucke , ne okrecite realnost i istinu , ne znam kome sada odgovara ova spekulacija informacijama koje su sve samo nisu relevantne , bacanje i gledanje u pasulj, sta god bilo mislim da su ljudi iz SNS na celu sa Aleksandrom Vucicem zavredili poverenje gradjana , kad god bili izbori drugi malo da imaju sanse , zelimo konacno stabilnost, mir i da zivimo od svojih plata, da se ulaze investira i da rastemo kao drzava i nacija , sve jasno !

  17. Parlamentarni izbori ce se ponovo odrzati 2022. godine ukoliko se za tim ukaze potreba. Kako god, narod je u junu izabrao SNS da vodi i usmerava drzavnu politiku, pa nije na odmet ponoviti glasanje za dve godine i potvrditi vec izglasano.

  18. Srbi su narod koji se plaši promena. I u tom strahu tapkaju u mestu i čak šta više svakim novim izborom propadaju. U zemlji haosa i bezakonja promene moraju biti stalne i svakodnevne dok se ne nađe rešenje.

    1. Dok traje medijski mrak na svim radikalskim televizijama i novinama, gde se ne čuje druga strana ovo je sve farsa. Trčite sami i pobeđuje sami sebe.

  19. Sjaše kurta da uzjaše murta. Okupatori će opet ovde mešetariti i mirati da farbaju stvarnost. Jer petooktobarska prozapadna okupirana srbija zadušena do guše,razvaljwne institucije i privreda,srbi više ni ekser ne proizvide,selo razvaljeno ko imalo ima mogućnosti beži ove nedodjije. Ne krivite za sve to Acu Srbina,kriva je celokupna petooktobarska bagra od vlasti do oppzicije novinara celokupna trula elita. Setite se tekstova iz danasa dok su žuti vedrili i oblačili pisali kako nam dobro ide dok traje rasprodaja a NVO organizacije poput strvinara dovršavale da žrtvu dokrajče. Okupacione ispostave

    1. Tarabuc, za početak, hajde još malo u školu, da naučiš pravopis, pa ćemo lakše da komuniciramo.

  20. A čemu izbori 2022.god?! Ako bi se kao dovoljno medijski prezentovana opcija pojavila uslovno rečeno „Treća Srbija“ (prečišćena od katastrofalnih političkih kreatura kakvi su vrlo aktivno učestvovali u mnogobrojnim nepočenstvima na ovoj tertitoriji svih proteklih 30 godina) gde bi nosioci bloka bili profili poput Branimira Dragaša ekonomiste, akademika Dušana Kovačevića, doktora Miodraga Stojkovića (bez obzira na periferno angažovanje u starom DS), dr Miladina Ševarlića, Borisa Malagurskog novinara istraživača…i sličnih kakvi bi naravno rame uz rame sa vrhunskim zanatlijama, poljoprivrednicima, prosvetnim,kulturnim i naučnim radnicima… stali ispred platforme podizanja sistema na temeljima vladavine reda i zakona za šta su nužni početni preduslovi svakovrsni obračun sa partokratijom, kriminalom (i korupcijom u okviru istog), podizanje institucija „iz pepela“ kao i delimično otvaranje „zakopanih“ medija (uz najstrože cenzurisanje patoloških sadržaja) e onda bi ovih 60-70% iz reda „NOPO“ (nijedna od ponuđenih opcija) imali razlog da izađu i opredele se za suštinske a ne „tra-la-la“ promene. Međutim da li će do objedinjavanja takvog superbloka ikada doći to zavisi od ključnih prepreka – sujeta i osvešćenja a sa tim inače imamo vekovni problem i odsustvo svake želje da se isto reši jednom za sva vremena.

  21. Ako se već „postojano kano klisurine“ držimo okamenjenog principa „uvek može gore“ onda nakon tih famoznih izbora 2022 god „korenite“ personalne promene – Božo Vrećo – premijer, dr. Kon ministar zdravstva, Đani Trajković – ministar kulture, Kristijan Golubović za ministra policije, za nauku zna se dr. Željko Mitrović, finansije „vaskrsli“ Mlađa Dinkić, privreda Srđan Dragojević, vojska Predrag Azdejković, telekomunikacije Milan Tarot., dalje dodajte prema sopstvenim očekivanjima.

  22. Ma kakve 2022. godine ! Eto nama vanrednih izbora na proleće – krajem marta ili aprila. Skupština bez prave opozicije nema smisla i to je „svet“ jasno poručio Vučiću.

  23. Promena na političkom nebu Srbije će biti moguća onog momenta kada se stvori opozicija koja će imati jednako jakog lidera kao Vučić da bi mu mogla parirazi.Do tada šta god se dešavalo tu opoziciji neće biti mesta.

  24. Problem u Srbiji je što prave političke opozicije u Srbiji nema,jer je opozicija u Srbiji trenutno sastavljena od lopova koji bi samo da se domognu vlasti,kako svoju imovinu povećali,a budžet Srbije oštetili.To im je jedini cilj,a ne Srbija i njeni interesi.

  25. Putovace naravno covek, otputovace i moj sin, otputovace sto dalje. Otputovacu i ja a vi ostajte sa vasim picoustim dok ne pomrete od siromastva ili nekog novog bolesnikovog rata…..

  26. Možda i ima razloga za nove izbore,tu je jedino opozicija u problemu, SNS ubedljivo vodi i ima podršku naroda, ali će morati još više da radi, ali ne verujem da bi se u skupštini odnos promenio.

  27. Parlamentarni izbori će biti regularno za 4 godine, kad im je i vreme. Dokle više ova nagađanja i teorije zavere.

  28. Biće ovo veliki test za Vladu, za njene ministre, koji će morati itekako da su uhvate u koštac sa mnogim problemima. Ali ovo neće ništa značiti opoziciji neka budu zadovoljni ako budu imali 2% podrške, a prelazak cenzusa je za njih pusti ne dosanjani san. Hteli su da spletkare, evo im rezultata.

  29. Mislim da smo nehotice došli do nečega u ovom tekstu, dugo smo slušali lica sa tribina i malih ekrana kako raspravljaju ko je u šta je to prava opozicija. Pogrešno pitanje.
    ono što nas kao gradjane treba da interesuje ko je i šta zastupa relevantna opozicija. Pošto koliko ja vidim putanja eu integracija, saradnje sa stranim zemljama itd su odlučna, i samo se biraju izvođači radova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.