Opozicija o izborima na proleće: Sve je moguće

* Đurišić je uveren da će biti novog glasanja za parlament, Salak smatra da će Vučić učiniti sve da izbegne Miloševićev scenario, a Žujović da je reč o mrcvarenju
Povodom medijske najave opštih izbora za 9. april

Ostavite komentar


  1. Nisam baš siguran da je opozicija oduševljena novim parlamentarnim izborima, jer postoje velike šanse da izgube ove pozicije u skupštini.

  2. I sama mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora u opoziciji stvara paniku, kako stoje u biračkom telu prošli bi katastrofalnije nego 24 aprila.

  3. Opozicija se zalaže za promenu vlasti, a na sam pomen izbora hvata ih panika. Ne razumem kako oni misle da menjaju vlast onda?!

  4. Samo da bude jasno, ako i bude parlamentarnih izbora, krivac za njihovo održavanje je isključivo opozicija koja mrcvari celu Srbiju u skupštini. I ne brinite, mi građani, im nećemo to zaboraviti kada budemo imali glasački listić u rukama.

  5. Opozicija ne bi trebala d ase raduje novim izborima, jer ce dobiti jos manje glasova, o njihovom predsednickom kandidatu da I ne govorim.

  6. Ova opozicija je pobrkala datum. Ove godine izbori su bili 24.aprila, a ne 9.aprila! 9.april je tek sledeće godine!

  7. Auuuu ala su se botovi raspisali "opozicija ovo ono". Ne kaze se opozicija nego dekokratski orjentisane stranke za razliku od ove vase nazovi napredne stranke sa diktatorom na celu. Ali nicija nije doveka gorela samo da znate.

  8. Cinjenica da su botovi angazovani da brane ovu suludu opciju, govori da se ona i moze desiti.
    Oni definitivno ne znaju nista drugo nego da budu u kampanji.

  9. i ako budu izbori opet ce Vucic da pobedi jer ce ovdasnja opozicija da dobije jos manje glasova.

  10. Sta misle kad kazu sve je moguce, pa zna se moguce je da nestanu sa politicke scene zauvek.

  11. Jedna godina u Srbiji naprednih radikala: tri meseca spekulacija o vanrednim parlamentarnim izborima, tri meseca predizborne kampanje, tri meseca formiranja Vlade, tri meseca trajanje Vlade. Dodatak: svih 12 meseci vlast se sprda sa narodom, a botovski entuzijazam ne jenjava.

  12. Da li iko pita poreske obveznike mogu li se trositi njihove pare za necije licne, politicke potrebe. Mimo zakona ove zemlje. Ja jednostavno mogu da zakljucim da je vise puta pokazao nesposobnost tj. da ne ume da sastavi funkcionalnu vladu. I da mi nista ne garantuje da bi opet bespotrebno spiskao novac poreskih obveznika. I sa kojim pravom? Osim toga ,stabilna skupstinska vecina postoji tako da osim licnih, uzestranackih interesa nema nikakvog osnova za raspisivanje jos jednih prevremenih parlamentarnih izbora.Onaj ko obara vladu koju je sam sastavio na zasluzuje poverenje.

  13. Ne sumnjam da je sa opozicijom sve moguce. Verovatno ce se svi ujediniti da bi se docepali funkcija.

  14. Botovi su zaposeli Danasov sajt.Neverovatno!Samo nek se upecaju i nek raspisu i parlamentarne izbore.
    Jedva čekam!

  15. Ne provocira vlast, vec opozicija u Skupstini. Jasno je da Skupstina tesko funkcionise zbog ispada poslanika opozicije. Opsti izbori su potrebni jer se pokusava destabilizovati zemlja.

  16. Zasto je verovatno da ce AV po cetvrti put za pet godina, raspisati parlamentarne izbore? Kao "veliki manipulator" kako kaze Vucicev ucitelj Seselj, AV i SNS vlast nema sta da ponudi narodu. Narod je u Srbiji siromasan, ponizen, zatrpan aferama koje se ne resavaju, bez nade da moze biti bolje.Zamajavanje, laznim obecanjima da ce za dve, tri, pet godina ili koznakad biti bolje, vise ne funkcionise.Opozicija se konsoliduje /naravno da do raspisivanja izbora nece reci ime svog kandidata/ vec ce kandidovati kogastigne da mrznju i gnev AV i satelita "rasporedi". Tako bi i /manipulator/ AV da energiju i kritiku opozicije "rasporedi" ne samo na predsednickog kandidata, vec na opozicione poslanike u skupstini Srbije. Posle pet godina, vise ne funkcionise taktika "za sve je kriva bivsa vlast i demokrate lopovi", sada je jasno da se SNS vlast zaduzila 10 MILIJARDI EVRA za manje od 5 godina a da narod ne zivi bolje. To je stvarni rezultat AV, SNS, SPS i satelita. DEVEDESETE u najavi.

  17. Nik: Pa jednom delu opozicije ne bi odgovarali vanredni parlamentarni izbori , jer bi u tom slučaju ostali ispod granice koja označava cenzus.

  18. Da ja dozivim da se slozim i sa radikalskim "komentarom" ….eeeeeee,sto zanci da su svi predstavnici stranaka u komentarisanju mogucih poteza vlade i a.vucica,u pravuuu !! Ali,….uvek postoji i to ….ali !!! Kad““ su u pitanju likovi,licnosti koje u ime stranaka daju komentare,eeee to je vec druga prica !! Zasto ???? Pa oni (ti likovi),samo pokazuju (i dokazuju) da se stranacke "strukture" nisu promenule ni za jot !!! Sto znaci,isti likovi sebi daju za pravo da 15,20,pa cak i vise godina,pricaju,agituju u ime "neke politike",ideologije,a (toboz““),sve za nase (moje) dobro !! Eeeeee to nece (vise) proci ! Bar““ kod mene !!! Kao i svuda i u svemu,i u politici, SVE je pitanje POVERENJA !!!A ja im vise NEVERUJEM !!!!!

  19. Vučić grdan ne zna šta će i kud će. Oseća signale mogučeg pada jer se ne može doveka opstajati na praznim pričama bez obzira na evidentnu naivnost naroda. Pa ko veli bolje je da izgubi na izborima i da krivicu za to prebaci na raznorazne slružbe nego da ga narodni bunt svrgne sa vlasti, u kom slučaju bi svašta moglo da bude. E sad, ovi njegovi ministri i državni sekretari i ostala bulumenta bi želeli da izbora ne bude nikako jer su to sve one Dikle što su navikle. A Aleksandar je izgleda bukvalno shvatio značenje svog imena pročitanog otpozadi pa samo viče: arbajt, more, lenji Srbi. Ali videćemo. Čuće se.

  20. dame i gospodje, čini mi se da zaboravljate SREĆKA ŠOJIĆA. Mislim da sam ja čovek za ovo vreme. Glasajte za mene – ZBOG MENE.

  21. ““““DS je potpuno spreman za izbore““““ kaže gospodin Salak! Gospodin Salak je lupio pa ostao živ! U situaciji kada pored svih mana koje opozicija ima osim toga nema ni najmanje prostora da medijski afirmiše svoje ideje! Da vodi ravnopravnu javnu polemiku oko svojih ideja i pogrešne vladine odnosno Vučićeve politike, kada nema finasnijska sredstva a SNS ih ima gotovo u neograničenim količinama kao i medijske resurse gospodin Salak kaže da je DS spreman za izbore. Pa gospodine Salak eventualni izbori na proleće i nefer uslovi koji vladaju već 4 godine, razjedninjenost opozicije dovešće do toga da nestanete sa političke scene Srbije i vi i većina opozicionih stranaka. Preživeće SNS kao dominantna stranka i SPS tako da ćemo imati dvopartijski sistem uz eventualno još jednu manju stranku. Gospodine Salak više razuma u vašim istupima ne bi bilo na odmet! Previše ste poleteli od kako ste postali jedan od podpredsednika u DS-u a ustvari ste političar više nego skromnog formata!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.