Orlić: Opozicija pokvarila Vučiću rođendan 1Vladimir Orlić Foto: youtube

Vladimir Orlić, zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a, ocenio je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije da se „toliko spektakularan trijumf“ opozicije ne pamti u istoriji višestranačja u Srbiji.

Prema njegovim rečima, prethodne godine isti ti ljudi imali su 130.000 glasova više, ali su ih „negde usput izgubili“.

„Nije bilo lako postići ono što su postigli. Nije bilo lako izgubiti 130.000 birača u poslednjih godinu dana“, naveo je Orlić i dodao da očigledno predstavnici opozicije “zbog napada skromnosti člitav dan u parlamentu pokušavaju da “umanje i ublaže svoj trijumf i rezultat”.

“Sigurno je skromnost opozicije razlog zbog čega danas diskutuju o neregularnostima. Oni su ostvarili takav trijumf da su na taj način uspeli da ostvare dva glavna cilja. Prvi je da napokoste Aleksandru Vučiću, pokvare mu rođendan, što nisu krili i drugi da nakon trijumfa u Beogradu zagospodare celom Srbijom”, naveo je Orlić, dodajući da poslanici iz poslaničke grupe SNS-a ne propuštaju priliku da čestitaju ”pobednicima” i da oni čestitaju Ðilasu i njegovom štabu i saradnicima na izvanrednim rezultatima kojim su uspeli da opravdaju silne milione evra potrošene u kampanji, besomučno reklamiranje u dnevnoj štampi, bilbordima, kao i na društvenim mrežama.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Skupštini Srbije Đorđe Milićević smatra da nisu tačne kritike opozicije na račun izbornog procesa u Bogradu, navodeći da su izbori protekli u fer idemokratskoj atmosferi. On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da bi onima koji govore o nepravilnostima odgovaralo da se izbori ponavljaju sve dok ne postignu pobedu.

„A to bi onda dugo trajalo“, dodao je Milićević, napominjući da su politički cunami izdržale samo ozbiljne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari