Ostavke članova LSV kao reakcija na raskid "komunalne koalicije" 1Foto: N1

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su nosioci funkcija u gradskoj vlasti počeli su da podnose ostavke.

Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Aleksandar Kravić i vršilac dužnosti direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Damir Kondić podneli su zahteve za ostavke na svoje funkcije, kako je to od njih tražilo rukovodstvo partije.

O njihovim ostavkama će se raspravljati na sledećoj sednici Skupštine grada u petak, kada će se na dnevnom redu naći i ostavka šefa odborničke grupe LSV-a Roberta Kolara na mesto člana kadrovske komisije.

Očekuje se da će ovim putem krenuti i ligaši koji imaju funkcije u nadzornim i školskim odborima, te raznim gradskim telima.

Menjaće se i njihove fotelje u javnim preduzećima. Gde su bili savetnici i zamenici direktora ostaće bez funkcije, ali i sigurno zadržani na poslu, samo će na njihova mesta doći ljudi iz drugih partija, verovatno Srpske napredne stranke.

Podsetimo, novo rukovodstvo LSV od jesenas najavljuje kako će da izađe iz koalicije sa SNS u Novom Sadu. Plan je bio da to urade u martu, kada izaberu novi novosadski odbor koji su raspustili.

Međutim, bivši koalicioni partneri iz SNS-a su ih preduhitrili i izbacili iz koalicije, navodeći da nemaju nameru da čekaju da LSV izabere novo rukovodstvo „u martu mesecu, pa da onda izađe iz koalicije“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari